- Luksushotell i Vest-Finnmark? Ja takk!

Administrerende Direktør i NordNorsk reiseliv Arne Trengereid tror opplevelsesbedrifter i Finnmark vil kunne nyte godt av at flere pengesterke turister lokkes nordover.

Seng
Foto: Colorbox

- De vil jo legge igjen betydelig verdiskapning hos aktivitetsbedrifter og generelt i de regionene de kommer inn i, og jeg ser på det som positivt, sier Arne Trengereid i NordNorsk Reiseliv AS.

Det er reiselivsgründer Jan Sortland som har planer om å bygge et luksushotell i Vest-Finnmark.
Firmaet skreddersyr norgesbesøk for rike amerikanere, som gjerne bruker opptil 400.000 kr om dagen.

- Lite ekstraordinær comfort i Scandinavia

Selv om Trengereid gleder seg over planer om et luksushotell i nord, betyr det ikke at hotellstandarden i Norge generelt er dårlig.

Arne Trengereid, administrerende direktør i Nord-Norsk Reiseliv

Arne Trengereid i NordNorsk Reiseliv AS

Foto: NordNorge.com


-Hotellstandarden i Norge og Nord-Norge generelt er veldig god, og hotellprisene i Norge er heller ikke spesielt høy sammelignet med samme standard internasjonalt, sier han.

Trengereid er tydelig på at det er en naturlig forklaring på hvorfor Sortland har sett behovet for å bygge et luksushotell.

-Det som er forskjellen Norge og Scandinavia for den saks skyld og den internasjonale verden er jo at fem-stjerners hoteller, med den personlige service og ekstraordinære comfort som de krever , det er det lite av i Scandinavia, og i Norge i sær, sier Trengereid.

- Nord Norge eksotisk også for rikinger

Trengereid mener at Norge har de mest spennende og eksotiske opplevelser for tilreisende fra hele verden, ikke bare USA.

– Det er helt klart et marked innenfor den kjøpekraftige nisjen. Så hvis det er en aktør som har planer om dette, og har god markedskontakt inn mot disse kjøpesterke markedene, så er det veldig spennende, avslutter han.

Korte nyheter

 • NBR váidán sámivašis

  Norgga boazosápmelaččaid riikasearvi lea váidán Hans Johan Aslaksena sámivašis Kiira-beatnaga goddinášši oktavuođas. Nu čállá Aftenposten. Aslaksen lea Kiira beatnaga eaiggáda vuohppa. Beana goddui Joatkás Álttás čakčat ja áššis lea áššáskuhtton badjealmmái. Ášši bohciidahtii olu reakšuvnnaid ja Aslaksen lei okta sis gii garrasit moittii boazodoalu rahpasit sosiála mediain.

  Skjermdumper fra Facebook. Fra saken om hunden Kiira som ble skutt.
  Foto: Skjermdump
 • Truet med budsjettkutt – Får penger

  For andre gang på to år foreslo bydel Grünerløkka i Oslo fjerne en lederstilling i den samiske barnehagen i Tøyenparken i sitt budsjettforslag. Dette skapte uro blant foreldre og andre. De mente at ved å blant annet fjerne den samiske daglige lederen kunne den samiske barnehagen bli mer norsk. Men nå får den samiske barnehagen 800.000 kroner i øremerket driftstilskudd.

 • Mikkel Isaks rein blir påkjørt

  Loga dán sámegillii. Ifjor ble 416 rein påkjørt i Troms og Finnmark og i hele landet er tallet nærmere 800 rein, viser tall. Reineier i Fávrrosorda Mikkel Isak Eira er plaget med reinpåkjørsler da det er bygd bilvei gjennom vinterbeitet deres, og reinbeitedistriktet har hittil i høst mistet allerede 15 rein. – Nå har jeg lagd et skilt med blinkende lys for å forhindre, sier Eira. Han mener at Statens Vegvesen burde gjøre mer for å hindre reinpåkjørsler. Vegvesenets Brede Thomassen sier at de vurderer å sette opp flere skilt og strø mer sand slik at stopplengden blir kortere. Se hele videoen her.

  Tromssa - ja Finnmárkku fylkkas vuojáhalle mannan jagi 416 bohcco ja olles Norggas lahka 800, čajehit logut. Mikkel Isak Eira oaivvilda Geaidnodoaimmahat sáhtášii eanet bargat eastadan dihte vuojahallamiid.