- Helt sinnsykt!

- Vi har vunnet på golden goal. Helt sinnsykt. Har ikke ord.

Seieren er et faktum for Team Sapmi

Seieren er et faktum for Team Sapmi

Foto: Sander Andersen / NRK

En sliten, overlykkelig og nesten målløs lagkaptein på Team Sapmis lag Lene Bernhardsen hadde en god følelse hele dagen, men at det skulle bli så spennede hadde hun ikke trodd.


Med golden goal i ekstraomgang tok team Sapmi med seg seieren i årets AWG mot hjemmelaget Yukon, men ikke uten dramatikk.

Ledet til pause

Sapmi åpnet hardt og hadde kontroll på nesten hele første omgang. Yukon hadde flere sjanser, men i siste spilleminutt før pause skåret Sapmi det eneste målet i første omgang. Den sørget Lene Bernhardsen for.

Andre omgang åpnet dårlig for Sapmi. Team Yukon satte inn et storoffensiv som ga resultater etter bare vel ett minutts spill. Yukon fikk ballen i nota og med det var situasjonen uavgjort. Det ble også sluttresultatet etter ordinær spilletid, og ekstraomgang med golden goal var et faktum.

Avgjørende

Trener Liv Eli Holmestrand var mer enn bare nervøs.

- Det er helt ubeskrivelig. Jeg visste at Yukon er en hard motstander og jeg håpet at vi skulle unngå golden goal. Jeg var redd vi skulle havne i samme situasjon som for to år siden.

Men det gjorde altså Team Sapmi ikke.
Sofie jensen satte inn det avgjørende målet i ekstraomgangen.

Sofie jensen har satt inn det avgørende målet

Sofie Jensen har satt inn det avgørende målet

Foto: Sander Andersen / NRK


-Nå føles det veldig deilig. Det var jo på nippet. Jeg var veldig usikker. Hadde følelsen at vi skulle vinne hele kampen for jeg følte vi hadde ballen mest. Men med en gang det ble golden goal er det tilfeldigheter og marginer som spiller inn. Og det gjør jo at det er ekstra deilig å vinne.