Kopier av radio- og tv-programmer

Det er mulig å få kjøpt kopier både av radio- og tv-programmer til privat bruk.

Så framt det aktuelle programmet er tilgjengelig for kopiering og ikke inneholder rettighetsbelagt materiale er det mulig å få kjøpt kopier av sendte programmer fra NRKs radio- og fjernsynsarkiv.

Det kan ikke selges kopier av for eksempel konserter, teaterforestillinger og innkjøpte programmer.

Kun til privat bruk

Det er en forutsetning at kopien kun er til privat bruk i hjemmet, og betales av en privatperson. Den må ikke videredistribueres, publiseres på sosiale medier eller anvendes i kommersiell sammenheng. Kopien leveres i redusert kvalitet - det vil si ikke i sendekvalitet. Radio-kopier leveres som MP3-fil og TV-kopier leveres som MPEG-fil. Filen sendes via dropbox.

Prisene for kopier fra NRKs arkiv:

Kopi fra radioarkivet:
- 300,- per program.
- For serier koster det 300,- for den første episoden og så 100,- for hver påfølgende episode.

Kopi fra fjernsynsarkivet:
- 400,- per program.

Slik bestiller du

Bestilling av av kopi til privat bruk sendes på e-post til info@nrk.no eller skriftlig til NRKs Publikumsservice, 8608 Mo i Rana.

Ved bestilling er det viktig å ta med mest mulig informasjon om det aktuelle opptaket. Nøyaktig tittel og sendedato og navn på medvirkende eller steder gjør sjansene større for å finne igjen programmet eller innslaget.

I forbindelse med bestilling må kunde bekrefte at opptaket ønskes kjøpt til privat bruk.

Kommersiell bruk

Hvis kopien ikke er til privat bruk kan innholdsdistribusjon@nrk.no kontaktes for informasjon og betingelser for å kjøpe opptak og materiell fra NRKs rikholdige arkiver.

Les mer: Arkivsalg for kommersiell bruk