Yann Erik De Lanlay går til Rosenborg

Rosenborg og Viking er enige om en overgang for Yann-Erik de Lanlay. Bare medisinsk test gjenstår før de Lanlay blir RBK-spiller.

Yann-Erik de Lanlay

Rosenborg og Viking er enige om en overgang for Yann-Erik de Lanlay.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg er Viking-gutt. Viking er klubben i mitt hjerte. Men jeg har en drøm om å spille i utlandet og på landslaget, og da er Rosenborg en fin mulighet for meg. Jeg kjenner treneren deres, Kåre Ingebrigtsen, det er den største klubben i landet og selv har jeg dessverre bare én karriere.

Det sier De Lanlay til viking fk.no etter at overgangen ble kjent fredag ettermiddag.

de Lanlay

- Rosenborg er en fin mulighet for meg, sier Yann-Erik de Lanlay.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

De Lanlay er 23 år gammel, og debuterte for Viking i 2010. Han har så langt spilt 127 Tippeligakamper for Stavanger-klubben. Han har også spilt en rekke aldersbestemte landskamper for Norge, og står bokført med 5 A-lagskamper. Han har scoret tre mål denne sesongen.

– Veldig fornøyd

– Vi er veldig fornøyd med at han blir Rosenborg-spiller, og ser frem til at han slutter seg til klubben. Planen er at han blir spilleklar til Sandefjord-kampen 26. juli, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no .

Les også: Billige nysigneringer åpner for flere kjøp

Les også: Rosenborg snuser på de Lanlay

Rosenborg og de Lanlay er enige om en kontrakt ut 2019-sesongen. På sin hjemmeside skriver Viking at De Lanlay selv ønsket en overgang.

Charlie Granfelt

Viking-direktør Charlie Granfelt sier at klubben har oppnådd en bra avtale med Rosenborg i forbindelse med de Lanlays overgang.

Foto: Eirin Larsen / NRK

Yann-Erik de Lanlay ville virkelig til en ny klubb etter nesten seks A-lagssesonger i Viking. Denne overgangen er altså ikke et utslag av at Viking befinner seg i rød sone økonomisk sett. Det handler om en spiller som ønsker seg videre, og som har en kontrakt som løper ut om ikke så altfor lenge. I lys av dette oppnådde vi en bra avtale med RBK.

Det sier Viking-direktør Charlie Granfelt til viking fk.no .

Ingen alternativer

Viking har vært klar over at Yann-Erik de Lanlay kunne forsvinne i sommerens overgangsvindu. I vinter ble to yngre og angrepsvillige kantspillere, en av dem en lokal unggutt, hentet inn.

– Vi ville helst ikke mistet Yanni, og når så skjedde, skulle vi gjerne sett at han kunne gått til en toppklubb i et av de andre nordiske landene, eller til Frankrike eksempelvis, men alternativene fantes ikke, sier Granfelt

Flere nyheter fra Rogaland