NRK Meny
Normal

Vurderer faren for nye ras på Hunnedalsvegen

I går gikk det andre raset på ei uke på fv. 45, Hunnedalsvegen. På er skredeksperter på plass for å vurdere rasfaren og når vegen kan åpnes igjen.

Hunnedalsveien stengt av snøras

Forrige mandag stengte også et ras Hunnedalsvegen.

Foto: Magnus Stokka / NRK

I halv ett-tiden i går raste mengder av is og snø fra en fjellside og ned fylkesvei 45, Hunnedalsveien ved Lortebu/Valevatn. Vegen ble stengt og det er den enda.

– Fylkesvei 45 er fremdeles stengt på grunn av snø- og israset som gikk i går. Den forblir stengt til vi får tatt en ny vurdering, sier trafikkoperatør Leif Christensen i Statens vegvesen.

– Skredeksperter skal sjekke hvorvidt det er fare for nye ras. Basert på deres konklusjon skal det bestemmes om den fremdeles blir stengt eller om de kan begynne å rydde snøen og etter hvert åpne igjen, sier han.

Det har gått to ras på ei uke på Hunnedalsvegen. Også natt til forrige mandag, i vinterferien, gikk det et ras på strekningen.

– Ekspertene skal se nærmere på eventuell fare for nye ras. I og med at det skal være en ny vurdering i dag håper jeg at vi får vite mer om et par timer, kanskje midt på dagen i dag, sier Christensen.