Politiet vurderer å gjenoppta 12 år gammel drapssak

Tina Jørgensen-saken kan bli gjenopptatt til høsten. Politiet har fått såpass mange tips i saken, over mange år, at de vurderer å kalle inn personer til nye avhør.

Tina-saken

Bildet er tatt da politiet søkte etter spor under Bybrua i Stavanger. Tina Jørgensen ble sist sett utenfor Burger King i Stavanger, men et vitne fortalte senere politiet at han hadde sett henne ved denne brua, som går fra fastladet over Grasholmen, Engøy og til Buøy (Hundvåg).

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Tina Jørgensen

Tina Jørgensen ble drept i 2000, og saken er fortsatt uløst.

Foto: Politiet

20 år gamle Tina Jørgensen ble drept i 2000, og ingen drapsmann er funnet. I etterkant har politiet fått inn en rekke tips som nå skal bearbeides. Til høsten vil de avgjøre om den uløste Tina-saken skal gjenåpnes.

– Først nå så går vi igjennom det vi har, og systematiserer det. Så kan det bli aktuelt å ta avhør av noen personer som er nevnt i tipsene. Hvis de har opplysninger som vi synes det er interessant å gå videre på, kan det være aktuelt å gjenoppta saken en gang til høsten, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt.

Har fått tips om navngitte menn

Tina Jørgensen forsvant den 24. september 2000. Dagen etter ble hun meldt savnet. Det siste stedet hun ble sett var utenfor Burger King i sentrum av Stavanger.

Hun ble funnet den 27. oktober, drept og skjult i en striesekk av glassfiber under et kumlokk ved Bore kirke.

Tina-saken

Bildet viser eiendeler som er identiske med det Tina Jørgensen hadde med seg da hun forsvant.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Politiet har fått inn en rekke tips, og Rossebø sier at flere navngitte menn er blant tipsene. Flere av mennene var også inne i saken i 2000. Tipsene som nå er kommet inn, blir systematisert. Det kan bli aktuelt å kalle personer inn til nye avhør.

– Var nødvendig å gjennomgå tipsene

Utenom navngitte personer er det tips om hendelser som kan være av betydning ifølge Rossebø.

Samtidig understreker han at det ikke er noen spesifikke tips som nå fører til at politiet velger å undersøke saken nærmere.

– Det har kommet såpass mange tips gjennom så lang tid, og vi kan ikke la det ligge uten å gjøre noe med det. Det var helt nødvendig, på et eller annet tidspunkt, å gjennomgå og systematisere disse tipsene, sier Rossebø.

Henlagt grunnet bevismangel

Kjæresten til Tina ble siktet og tiltalt sommeren 2002, men på ordre fra riksadvokaten ble saken henlagt lille julaften samme år. Grunnen til det var at politiet manglet bevis i saken.

Ernst K. Rossebø

Ernst K. Rossebø.

Foto: Anne Lise Indrefjord / NRK

– Tina Jørgensen ble funnet i en kum med rennende vann. Derfor var det vanskelig å finne tekniske spor som DNA og fingeravtrykk. Alt var utvisket, sier Rossebø.

– Har dere noe håp om å oppklare saken nå?

– Jeg har gjennomgått tipsene, og har ikke store forventninger. Samtidig vet man aldri når man går nærmere inn på dem, og får avhørt noen personer, sier han.