NRK Meny
Normal

Vurderer å gjenoppta søket etter omkomne

Politiet vurderer å lete med sonar eller miniubåt etter de to mennene som druknet ved Stapnes i november.

Leteaksjonen i Egersund

Bildet ble tatt under leteaksjonen i etterkant av ulykken. (Arkivfoto)

Foto: Øystein Ellingsen

Politiets enhet for søk i Sør-Norge vurderer å gjenoppta letingen etter Daniel Henriksbø og Mats Bjarg, som ble tatt av en bølge og skylt på havet ved Stapnes i Eigersund 27. november. Det skriver Dalane Tidende.

– Vi er usikre på hva vi skal gjøre. Mange ulike forhold må vurderes når vi skal avgjøre om vi skal starte opp igjen søket, og på hvilken måte det eventuelt skal letes på, sier Jannicke Johannessen, leder ved enheten til avisen.

Leting langs bunnen

Ifølge avisen ble det for en tid siden funnet en støvel i Grønnebukta som man tror stammer fra en av de omkomne. I etterkant av ulykken ble det søkt grundig til sjøs og på land, uten resultater.

– Det er ikke aktuelt med nytt søk fra land. Skal vi starte opp igjen, så blir det med leting langs bunnen. Da er det bruk av miniubåt eller sonarutstyr som er alternativene. Jeg kan ikke si noe om når det blir konkludert, sier Johannessen.

Hun sier bunnforholdene spiller inn i vurderingen.

– Vi må få oversikt over om det er fast fjell, eller om er det mye løsmasse i det aktuelle området. Det spiller også inn om der er god tilgjengelighet for de aktørene vi må leie inn for å gjennomføre denne typen søk. Værforholdene påvirker også hva vi kan gjøre, sier Johannessen.

Arbeidsulykke

De to omkomne var i gang med opptak til filmen Skumringslandet da de ble skylt på havet, og Dalane Tidende skriver i dag at Nordsjø- og miljøseksjonen i politiet betrakter ulykken som en arbeidsulykke.