NRK Meny
Normal

Vrakes etter utspill til pressen

Sandnes Ulf-keeper Bo Andersen sa søndag at han har lyst til å slutte i klubben. Nå reagerer treneren.

Bo Andersen

Bo Andersen sa til Aftenbladet at han er lite motivert for å fortsette. Nå gjør treneren alvor av truslene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Akkurat nå har jeg lyst til å slutte med en gang. Dette var ikke kjekt, sa Bo Andersen til Aftenbladet etter kampen i går.

Det likte ikke Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

– Ikke plass til umotiverte spillere

– Vi trenger spillere som er topp motivert. Det er dette vi står for som klubb, vi har en spillergruppe som gir 100 prosent for hverandre. Det er ikke plass til spillere som ikke yter maks og er topp motivert, sier treneren til Sandnesposten.

Aslak Falch i cupkamp mot Staal

Aslak Falch i cupkamp mot Staal.

Foto: Ragnhild Ås Harbo

Han har gitt Bo Andersen beskjed om Aslak Falch (20) overtar hans plass mellom stengene i kampen mot Lillestrøm førstkommende søndag.

– Nok er nok

Tidligere har den rutinerte keeperen sagt opp sin to års kontrakt med klubben, og forlater klubben etter denne sesongen.

Han har stor forståelse for trenerens inngripen, og hadde selv planer om å gi fra seg plassen mellom stengene etter gårsdagens kamp.

– Jeg sliter med smerter i ryggen, og har et ønske om å ikke være invalid etter endt karriere. Jeg bet i meg smertene for å få med meg Viking-kampen, men nå er jeg ferdig med fotballen, sier Bo Andersen til NRK.

– Jeg gir fra meg rollen som førstekeeper med god samvittighet og det er godt å la de unge få spille. Jeg håper Aslak Falch griper sjansen og gjør det bra, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bo Andersen og Herolind Shala

Bo Andersen fikk to kampers karantene etter duellen med Odds Herolind Shala den 16. mai.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Skal sitte på benken

– Om Bo ikke finner motivasjon til å fortsette, eller føler at kroppen ikke er helt som den skal, så er det bra at han gir beskjed om det og ikke står i veien for en ung og lovende keeper, sier rener Asle Andersen til Sandnesposten.

Nå satser Bo Andersen på å være i bakgrunnen i klubben.

– Klubben skulle uansett hente en ny keeper neste år, og om de hadde gjort det i år i stedet hadde det vært bra. Jeg er innstilt på å bidra på benken, mer erfaring og rutine, så for vi se om klubben henter en ny keeper, sier Bo Andersen.

– Kroppen er ikke god mer. Jeg holdt på akkurat så lenge jeg kunne, men ikke mer, legger han til.