Normal

Volleyballaget endte på bussen til Bodø

Volleyballspillerne som skulle fra Sandnes til Bodø blei nesten stoppa av flykaoset, men bare nesten. I stedet for fly blei det utsatte kamper og et snaut døgn på buss.

Austrått U17 volleyball

Fra venstre Lasse Milenkovic (trener for jenter U17), Cecilie Refsnes Milenkovic, Hallvard Valen og Liam Traynor på bussen volleyballungdommene har leid for å komme seg til NM i Bodø.

Foto: Kjetil Volden

– Det har vært en fin tur så langt. Akkurat nå kjører vi gjennom et skogkledd, vinterhvitt, svensk landskap, og vi har sett elg og reinstyr på turen, sa Kjetil Volden til NRK.no ved 18-tida fredag kveld.

Vi må snu det til noe positivt. Neste ball, som vi sier i volleyball.

Kjetil Volden
Kaos på Gardermoen

Siden snøværet tordag har mange måttet vente både lenge og forgjeves på sine fly. Her fra Gardermoen fredag morgen.

Foto: Ann-Irene Buljo/NRK

Da hadde bussen med 22 spillere og Volden og resten av støtteapparatet vært på veien siden før klokka 09 samme morgen.

Fikk kampene utsatt til lørdag

Tenåringene skal delta i norgesmesterskapet i Bodø denne helga. Ett jentelag og ett guttelag fra Austrått i Sandnes satte seg på flyet allerede torsdag morgen. På grunn av snøkaoset kom imidlertid ingen av dem lenger enn Gardermoen.

Etter en hel dag der, og en påfølgende natt på hotell i Lillestrøm, endte gjengen opp med å leie buss. Sjøl om de kommer fram etter at de første kampene skulle vært spilt.

– Vi skulle spille tre kamper i det innledende gruppespillet i kveld. Men både arrangøren og de andre laga har gått med på at kampene utsettes til lørdag morgen, sier han.

Det er ikke «verdens beste oppladning» å sitte på en buss i alle de timene, ifølge Volden, men han er fornøyd med velviljen i Bodø.

Kommer fram etter midnatt

– Sjøl om idrett dreier seg om å vinne, er fair play, fellesskap og å hjelpe hverandre på tvers av klubbene viktig. Vi er rivaler på banen, men alle er en del av volleyball-familien, sier han.

Nå håper han tenåringene, som fordeler seg på ett guttelag og ett jentelag, får sove litt på bussen.

– Det blei litt lite søvn i natt, og vi kommer ikke fram til Bodø på denne sida av midnatt. Men dette er veldig positiv ungdom. Akkurat nå spiller de kort. Vi må snu det til noe positivt. Neste ball, som vi sier i volleyball, sier han.