Hopp til innhold

Voldtektssikta pasient mistenkt i ny overgrepssak

I fjor høst skal en mann ha voldtatt en annen pasient på psykiatrisk avdeling på Stavanger universitetssjukehus. Nå er mannen mistenkt for et nytt overgrep på sykehuset.

Psykiatrisk enhet ved Stavanger universitetssykehus (SUS)

De to overgrepene skal ha skjedd på psykiatrisk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Det nye overgrepet skal ha skjedd i løpet av helga 16.–17. februar i år.

Den mistenkte er pasient på psykiatrisk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus (SUS), og skal ha voldtatt en kvinnelig pasient på hennes eget rom.

Den angivelige voldtekten i september i fjor skal også ha skjedd på denne måten.

Det var Aftenbladet som først skrev om denne saken.

Pasienten er nå flyttet til en sengepost med høyere sikkerhet.

Ventet i tre dager

Politiet fikk vite om det angivelige overgrepet 20. februar. Sykehuset ventet altså tre dager med å kontakte politiet. Sykehuset skal først ha kontaktet Statens helsetilsyn før de gikk til politiet, ifølge Aftenbladet.

– Politiet har foretatt tekniske etterforskningsskritt, det er foretatt avhør av ansatte på sykehuset, og så er fornærma avhørt, sier politiadvokat Torbjørg Ristesund til NRK.

Saken fra september er fortsatt under etterforskning. Nå gjennomføres det såkalt judisiell observasjon av siktede, for å avgjøre om han er tilregnelig eller ikke.

Den mistenkte pasienten skal avhøres på fredag, opplyser hans forsvarer Hans Marius Thorsnæs til NRK.

– Min klient skal i avhør på fredag, da vil han forklare seg om forholdene, men så langt erkjenner han ikke straffskyld – verken for forholdet i september eller den angivelige voldtekten nå i februar, sier Thorsnæs.

– Tar saken på største alvor

Kommunikasjons- og stabssjef Helga Strand Vestbø ved SUS sier til NRK at de tar saken svært alvorlig.

– Det er levert en anmeldelse til politiet og sendt en 3–3 a melding til Statens helsetilsyn. Vår prioritet nå er å ivareta de som er berørt på en best mulig måte.

Sykehuset har også vært i kontakt med fylkeslegen om saken. Strand Vestbø vil ikke gå inn på ytterligere detaljer i saken. Både av hensyn til de involverte og politiets etterforskning.

Fylkeslege Janne Dahle Melhus sier til Aftenbladet at det er opprettet tilsynssaker – både for det angivelige overgrepet i september og det i februar.