Romantisk forhold til etterforsker

Et kvinnelig Nokas-vitne fra Arendal har hatt et romantisk forhold til politimannen som avhørte henne.

Kvinnen sa i retten i dag at hun hadde hatt et romantisk forhold til en gift politibetjent fra Rogaland politidistrikt. Det er den samme politmannen som har avhørt henne tre ganger. 

Senest i går møtte de hverandre, da de spiste middag sammen.

Kvinnen nektet å svare på flere inngående spørsmål fra David Toskas forsvarer, advokat Øystein Storrvik, noe hun har anledning til hvis det kan medføre tap av borgerlig aktelse.

Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt sier til NRK at han ikke vet hvilken betydning dette kan få for saken.  Rossebø  sier at dette ikke kom opp under Tingrettens behandling og undrer ser derfor på hvilke motiv David Toskas forsvarer Øystein Storrvik har ved å stille disse spørsmålene.

Vitnet har redegjort for sine egne opplevelser

- Jeg forstår at det blir stilt spørsmål med dette.  Det gjorde vi også, sier aktor i Nokas-saken, Tor Chrisitan Carlsen. Men essensen for oss er Nokas-saken. Og  spørsmålet vårt blir hvilken betydning vitnet har i Nokas-saken.  Der mener jeg at vitnet har redegjort for sine egne opplevelser og de er godt sammenfallende med forklaringer fra to av de tiltalte, sier Carlsen.