Fylkesordføreren viser musklene for ferjefri E39 på Vestlandet

Vestlandsrådet gir statsminister Jens Stoltenberg og andre utvalgte politikere en t-skjorte i gave. Formål: Å få bort ferjene på E 39.

Tom Tvedt

Denne t-skjorta, som foreløpig kun er trykket opp i noen titalls eksemplarer, krever E39 på Vestlandet uten ferjesamband.

Foto: Rogaland fylkeskommune

Tom Tvedt

Tom Tvedt, fylkesordfører i Rogaland (Ap).

Foto: Rogaland fylkeskommune

Selv om kalenderen sier oktober, kler fylkesordfører i Rogaland, Tom Tvedt, gjerne av seg og viser t-skjorta.

Fra fylkesordførerens brystkasse lyser «Ferjefri E 39».

Sammen med de tre andre fylkesordførerne i Vestlandsrådet sender han skjorta til statsminister Jens Stoltenberg og samtlige stortingspolitikere i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

– Om 15 år

– Vi forlanger ferjefri E39 innen 2025, sier Tvedt, og presiserer at dette er den viktigste saken for Vestlandsrådet akkurat nå.

Rådet krevde tidligere i år krevd at europaveien langs Vestlandet bør bygges om slik at ferjesambandene forsvinner i løpet av 15 år. T-skjorta er et nytt stunt for samme sak.

Årsaken er først og fremst at landsdelens næringsliv skal stå sterkere mot europeiske konkurrenter – som ikke har dyre og tidkrevende ferjesamband.

– Denne delen av landet produserer verdier. Vi må påse at næringslivet vårt får rammevilkår som styrker konkurranseevnen, sier Tvedt.

– Tenk om han tar den på

– Dette handler om å markere hva vi står for, og gjøre oppmerksom på situasjonen på Vestlandet. Dette er ikke siste gang de hører fra oss, sier Tvedt.

Fylkesordføreren er imidlertid usikker på om statsministeren faktisk kommer til å ta den på.

– Men se for deg at han gjør det, og at et bilde av ham kommer på trykk, tenk det, sier Tvedt.