NRK Meny
Normal

Visefestivalen kom med sommervarmen

Visefesten i Egersund er igang, med 50 konserter på tre dager. Åpningskonserten for den 22 festivalen gikk av stabelen i parken i Egersund sentrum torsdag kveld.

Åpning av visefestivalen i Egersund

Visefesten i Egersund er igang, med 50 konserter på tre dager. Åpningskonserten for den 22 festivalen gikk av stabelen i parken i Egersund sentrum torsdag kveld.

Foto: Øystein Ellingsen

– Det er en stor glede og ære å erklære visefestivalen 2015 for åpnet.

Dirigent Axel Seglem i Sommerorkesteret fikk æren av å åpne Egersund visefestival, men det var på vorspielet. Klokka åtte gikk Tønes på scenen i turnhallen, og publikum var med for første stund.

Les også: Vil byggja nytt kulturhus langs hamnepromenaden i Egersund

Det ble en svært varm åpningskonsert, med 250 publikummere innendørs uten ventilasjon. Noen valgte å gå ut på grunn av varmen.

Tønes på visefestivalen i Egersund

Tønes var trekkplaster under åpningen av visefestivalen i Eghersund torsdag kveld.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Vi fikk nesten ikke puste. Men han er jo så god, så det var synd å måtte gå ut. Nå skal vi videre for å høre på Lars Bremnes.

Det sier Dagrun Kårbø som NRK treffer på vei ut fra festivalteltet.

Tønes trekker mye folk

Egersund visefestival varer til og med lørdag, og femti konserter skal unnagjøres i midt i Egersund. Festivalsjef Henning Feyling likte at det var mye folk på åpningen.

– Det er vel egentlig som forventet. Tønes trekker jo mye folk, og det er veldig gledelig, sier Feyling.

Henning Feyling

Festivalsjef Henning Feyling vil gjerne presentere unge lovende artister i tillegg til de veletablerte.

Foto: Øystein Ellingsen

Festivalen som foregår i en radius på 200 meter i sentrum av okka by trekker både kjente visesangere som Tønes og Silja Sol. Men mest av alt ønsker festivalledelsen å presentere nye artister som ligger i vannskorpa til å slå gjennom.

Veteraner og unge lovende

– Det er kjempeflott at vi fikk lov til å være med å åpne festivalen. Nå slipper vi debutplate, og vi er ikke spesielt kjente fra før, så det er tøft at de satser på oss.

Les også: – Rekordhøyt tilskudd til musikkfestivaler

Egersunderen Andreas Petersson og Lausongan var blant dem som sto på scenen torsdag kveld.

Anders Peterson

Egersunderen Andreas Petersson var blant dem som sto på scenen på Egersund visefestival torsdag kveld.

Foto: Øystein Ellingsen

Festivalsjef Henning Feyling sier de er et eksempel på hva Egersund visefestival ønsker å oppnå utenom å presentere de veletablerte artistene som Tønes, Lava og Moddi.

– Hvis vi ser det er noen lovende artister, så er det veldig kjekt i ettertid å kunne si at; Ja, de hadde vi, før de riktig slo gjennom og ble store.