NRK Meny
Normal

Vipps troner øverst blant betalingsappene

Forskjellige betalingsapplikasjoner kriger om kundene. I Norge er det Vipps som ligger på toppen blant betalingsapper, men mange andre selskaper presser på.

Betalingsapp på mobil

Betalingsappen Vipps har et overlegent forsprang når det kommer til kampen om kundene.

Foto: Kees Andre Fjellvang / NRK

Betalingsapper skal gjøre det enklere å overføre penger og betale varer med mobilen, og er blitt svært populært blant nordmenn på kort tid.

– Jeg tror det er fordi det er enkelt. Det viktige med betalingsapp er at det er enkelt, det går raskt og det er alltid tilgjengelig, sier divisjonsdirektør Roger Antonesen i DNB.

Banker på trenden

DNB startet med betalingsapplikasjonen Vipps i mai 2015, og i oktober 2015 hadde appen 615 000 brukere. Per i dag brukes appen av 1,8 millioner nordmenn. Flere aktører har slengt seg på trenden, og blant dem er Sparebank1 som kjøpte opp den norske delen av mCASH i 2014.

Frode Sandal

Frode Sandal, informasjonssjef i Sparebank1 SR bank, sier at flere og flere bruker appen deres.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Det er flere og flere som laster ned og bruker appen. Og også flere brukersteder, det vil si utsalgssteder, hvor det er mulig å bruke mCASH, sier Frode Sandal som er informasjonssjef i Sparebank1 SR bank.

mCASH har 250 000 aktive brukere, og ligger derfor langt bak konkurrenten Vipps.

Tøff konkurranse

– Den som greier å finne løsninger som går på kryss og tvers, og som er enkle å bruke, de tror jeg vinner. Du må ha en standardisering på dette, sier Kjetil Aukland som er høyskolelektor ved institutt for markedsføring ved BI.

– I Norge kan det nok bli vanskelig å overgå Vipps, sier han.

Heller ikke Roger Antonesen i DNB er særlig bekymret for konkurransen.

– Jeg tror det er en tøff kamp å ta opp. Både med Vipps, men og med andre betalingsapper som har fått et fotfeste. Så for dem som kommer som helt nye aktører nå, så er det en tøff konkurranse, sier han.

Betalingsapp ser ut til å være fremtiden, og kampen om kundene fortsetter.

– Nå gir bankene og andre full gass på dette. Hvem som vinner til slutt vet jeg ikke, men Sparebank1 skal ikke gi seg med mCASH med det første, sier Sandal.