Vindmøllebakken skal tilby både fellesskap og privatliv

Torsdag var det salgsstart for det nye planlagte boligprosjektet Vindmøllebakken i Østre bydel i Stavanger. Sju av 34 leiligheter er solgt, men det blir ikke satt i gang bygging før 70 prosent av boligene er solgt.

Vindmøllebakken

Illustrasjon av hvordan Vindmøllebakken vil se ut.

Foto: Illustrasjon: Brick Visual

– Jeg synes det er et kjempespennende konsept. Jeg har alltid tenkt at når jeg blir gammel, så skal jeg bo i et bofellesskap.

Det sier Karin Hustoft. Hun er en av dem som vurderer å kjøpe bolig i Vindmøllebakken.

Karin Hustoft

Karin Hustoft. Hun er en av dem som er vurderer å kjøpe bolig i Vindmøllebakken.

Foto: Svein Jacob Mathisen / NRK

– Jeg har ikke bestemt meg ennå, men jeg skal vurdere det seriøst og se hva jeg får til. Jeg har et gammelt hus, og det er ikke bare bare å få solgt i disse tider. Så jeg får se, sier Hustoft.

Fellesskap

Siv Helene Stangeland er partner i arkitektfirmaet Helen & Hard. «Gaining by sharing» er navnet på den boformen firmaet legger opp til.

Les også: Her kan du velge å bo både privat og kollektivt

– Det spesielle er at det er tilrettelagt for at du kan dele mer i hverdagen. Du har din egen bolig, som du alltid har hatt. Den er litt mindre, men du har alt du trenger. Så kan du i tillegg ta del i et fellesskap, sier Stangeland.

Siv Helene Stangeland

Siv Helene Stangeland er partner i arkitektformaet Helen & Hard. «Gaining by sharing» er kallenavnet på den boformen firmaet legger opp til.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

Hun forteller at det i prosjektet er 500 kvadratmeter ekstra, utenom eiernes egne boenheter.

– Der har du vært med på å gjøre noe for miljøet. Du kan faktisk spare deg å ha alle de tingene du trenger ved å dele med andre. Så har det og en sosial effekt, tror vi, sier hun.

Les også: De eldre har blitt mer urbane

Sju av 34 leiligheter er solgt men det blir ikke satt i gang bygging før 70 prosent av boligene er solgt. Prisene varierer fra 1,8 millioner kroner til 5,5 millioner kroner.

Vindmøllebakken

Vindmøllebakken i Østre bydel. Byggingen settes ikke i gang før 70 prosent av boligene er solgt.

Foto: Illustrasjon: Brick Visual

God respons

Boligkonsulent i Vindmøllebakken, Tone Ween Fredriksen, sier de allerede har opplevd å få god respons på prosjektet.

Les også: Vil ha Siddisene til å bo i kollektiv

– Det er veldig mange bevisste mennesker der ute, som ønsker å ta bevisste valg i forhold til hvordan de vil leve og bo.

– Hvem er de som kommer til å flytte inn her?

– Det blir en blanding. Det er det vi håper på og brenner for. Det er eldre og yngre. Det er enslige og par og barnefamilier, sier Fredriksen.