Hopp til innhold

Vinden har snudd på Haugalandet

Fra å være helt blått har Haugalandet plutselig blitt helt rødt. Arbeiderpartiet tar over ordførerstolen i både Haugesund, Karmøy og Tysvær etter valget.

Sigmund Lier, Jarle Nilsen og Arne-Christian Mohn

Sigmund Lier, Jarle Nilsen og Arne-Christian Mohn skal farge Haugalandet rødt de neste fire årene.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Valglogo

– Det er utrolig inspirerende, sier Haugesunds neste ordfører, Arne Christian Mohn (Ap).

Han står på Steinsfjellet i Haugesund og skuer ut over byen sin. Fra fjelltoppen kan man også se Karmøy og Tysvær. Og selv om det blåser litt på toppen, er både han og partikollegaene Jarle Nilsen i Karmøy og Sigmund Lier i Tysvær glad for at vinden har snudd på Haugalandet, og er blitt rød. Alle tre tar over ordførerstolen etter Høyre-ordførere. Og at Ap nå står så sterkt i regionen, vil ha stor betydning, mener Lier.

– Det vil ha mye å si for hele regionen, og vi skal samarbeide tett for å utvikle den, sier Tysværs nye ordfører Sigmund Lier (Ap).

– God valgkamp

Karmøys nye ordfører Jarle Nilsen mener den gode valgkampen Arbeiderpartiet har gjennomført, er mye av grunnen til det gode valgresultatet i de tre kommunene.

– Jeg tror velgerne våre har sett klart hva vi står for når det gjelder privatisering og andre viktige saker, sier Nilsen.

Han får støtte fra Arne-Christian Mohn og Sigmund Lier.

– Vi har klart å vise forskjellen mellom den blå siden og oss, sier Mohn.

Arbeiderpartiet ser ut til å gjøre et kjempevalg i Karmøy kommune, og stemningen er god.

VIDEO: Jarle Nilsen og resten av Arbeiderpartiet på Karmøy jublet høyt da de første resultatene kom inn,

Ikke enige i alt

De tre nye Ap-ordførerne har samarbeidet godt, også som opposisjonspolitikere de siste årene. Nå blir samarbeidet enda tettere mellom ordførerne i de tre kommunene.

– Vi har blant annet hatt et nært samarbeid når det gjelder næringsutvikling de siste årene. Det blir enda tettere nå, sier Jarle Nilsen.

De er enige om det meste, men som den eneste av dem, er Arne-Christian Mohn klar på at han er for kommunesammenslåing på Haugalandet.

– Vi er klare på at vi er uenige akkurat i den saken, men det er ikke noe problem. Det viktigste er det tette samarbeidet, sier Mohn.

Og de to andre er enige i at det er lov å være uenige.

– Vi er kjekke karer, og takler å være uenige i enkelt saker, sier Lier spøkefullt.