Normal

På Eigerøy var det sterk storm i natt

Det har blåst full storm enkelte steder i Rogaland i natt. Og det blir fortsatt vindfullt mandag morgen.

Høy sjø i Bø i Vesterålen.

Meteorologen ber folk holde seg unna kyststripen i Rogaland. Det har enkelte plasser vært full storm i natt, og vinden skal ikke løye før utpå formiddagen.

Foto: Jan-Helge Andersen

– Det har vært vindkast opp mot 32–25 meter per sekund i Sør-Rogaland i natt, sier meteorolog ved Vervarslinga på vestlandet, Steinar Skare.

Meteorologen varsla i går at det ville bli høye bølger, og folk ble frarådet å være i nærheten av strandkanten. Det er området fra Boknafjorden og sørover langs kysten som har fått de hardeste vindkastene i natt.

Laster Twitter-innhold

Påvirker ferjetrafikken

Over 50.000 svensker mandag morgen uten strøm etter stormen «Gorm»s herjinger. Det ble målt vind av orkan styrke både i Sverige og Danmark, men det er ikke meldt om personskader.

– Observasjonene våre på kyststasjonene viser at det har vært liten til full storm i deler av fylket i natt. Vi venter at vinden løyer utpå formiddagen, sier Skare.

Ferjetrafikken i Boknafjordsambandet går fra Arsvågen til Mekjarvik, i stedet for til Mortavika. Fra Arsvågen går ferja 06.00, 07.00, 09.00. Fra Mekjarvik er det avganger 07.00, 08.00 og 09.00. Fjord1 har varsla at det blir gitt ny vurdering klokka 09.00.

– Bølgehøyden har vært opp mot 8 meter i natt, men nå er den på 3-4 meter. Vinden har dreid mer mot nord, og da tar den ikke så kraftig inn mot Mortavika. Likevel, det er fortsatt kraftige vindkast på opp mot 30 meter per sekund, sier Kjell Ove Høidal i Fjord1.

Ingen personskader

Fra formiddagen av er det venta at vinden vil løye til stiv eller sterk kuling. Det er venta regn- og haglbyger, snøbyger iver 100–300 meter. Det er utrygt for torden.

– Det kommer til å blåse godt utover morgentimene, sier Skare.

Politi og brannvesen har ikke hatt en travel natt i stormen. Ingen av dem har hatt oppdrag knytta til uværet i natt, men mandag morgen er det trafikktrøbbel på Jæren etter at et tre har velta ut i veien:

Laster Twitter-innhold

Varsler glatt føre i innlandet

Veitrafikksentralen opplyser at alt tilgjengelig mannskap er ute på veiene.

– Det er glatt inni landet, for eksempel i Suldal og omegn. Det er venta snø og slaps enkelte steder, og noen steder vil dette fryse til is. Det kan bli glatt flere steder, sier operatør John Anders Omdahl i Veitrafikksentralen.

Det er kolonnekjøring på fjellovergangen på E134, Haukelifjell.

Laster Twitter-innhold