Hun kritiserer politiet sin dopingaksjon

En av de fremste i kroppsbyggermiljøet i Norge, Vilde Waksvik (21), kritiserer politiets dopingaksjon mot treningsmiljøet i går. Politiet sier at det vil bli flere lignende aksjoner.

Vilde Waksvik

21 år gamle Vilde Waksvik fra Sola er fast inventar på et av treningssentrene der politiet slo til tirsdag.

– Jeg vet jo at folk gjør det. Jeg vet jo at folk bruker dop.

21 år gamle Vilde Waksvik fra Sola er fast inventar på et av treningssentrene der politiet slo til tirsdag. Hun er en av landets fremste i kroppsbyggermiljøet, og har vunnet NM i bikinifitness to år på rad.

Etter storaksjonen tirsdag er fasiten at mellom 20 og 30 personer er siktet for bruk og oppbevaring av dopingmidler. Onsdag varsler politiet flere aksjoner, også andre steder i landet.

Erik Håland

– Det blir flere hjemmebesøk. Det blir flere uten arbeid. Det blir flere uten førerkort, sier politietterforsker Erik Håland.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Det blir flere hjemmebesøk. Det blir flere uten arbeid. Det blir flere uten førerkort, sier politietterforsker Erik Håland til NRK.

Kritiserer politiet

– Har du brukt ulovlige stoffer for å oppnå resultater?

– Nei, svarer Waksvik.

– Har du fått tilbud?

– Nei, sier hun.

Hun som er opptatt av å nå verdenstoppen på lovlig vis, reagerer på politiet sin fremgangsmåte.

– Jeg synes det er veldig bra at politiet vil gjøre noe med det, men i går når de kom brasende inn på gymmet her og stiller folk opp etter veggen og ringer media, de setter så feil lys på det. Det er ikke forebyggende, sier Waksvik.

Vilde Waksvik

Vilde Waksvik ber dem som trener styrke om å unngå snarveier. – Bruk god tid, sier hun.

Foto: Anders Fehn / NRK

Tålmodig

– Det er for å statuere at dette faktisk er en begynnelse på slutten. Dette er slik politiet kommer til å operere fremover på alle sentre som vi har oversikt over, og gå inn og plukke personer som trener, sier Håland.

Det er ikke alle som har de samme holdningene som 21-åringen fra Sola. Nå ber hun dem som vurderer snarveier på treningsfronten om å tenke seg om.

– Den enkleste utveien er ikke alltid den beste utveien. Da er det bedre å være litt tålmodig og bruke god tid, mener Vide Waksvik.