NRK Meny
Normal

– Samme hvem vi tar poeng mot

Etter to tap på rad så blir det et vinnerlystent haugesundslag som kommer til Stavanger på Kristi himmelfartsdag.

Jostein Grindhaug

Jostain Grindhaug vil ta tre poeng med hjem til Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

kjell

Kjell Jonevret er klar for lokalderby.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Lillebror i nord mot storebror i sør er kampen som starter lokalderby-ukene for Viking. For etter møtet med FK Haugesund i Stavanger, venter både Sandnes Ulf, Start og Bryne på rekke og rad.

– Det blir bra å få en hjemmekamp nå, og det blir en fantastisk mai måned. Vi har fire lokalderbyer på de neste to og en halv uke. Det er en supermåned for alle Vikingsupportere, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Lover sterke, lokale spillere på plass

Og selv om det er lokalderby av beste sort synes ikke FKH-trener Jostein Grindhaug det er så viktig om det er Viking eller noen andre de møter.

– Vi har hatt et godt tak på Viking de siste årene, men hvis jeg skal være helt ærlig så betyr det ingenting hvem vi tar poeng mot, bare vi tar poeng, sier Grindhaug.

Både FK Haugesund og Viking tapte sine forrige kamper, og begge er klare for seier. Blant Grindhaugs menn har det vært flere som har vært ute i småperioder i det siste, men han lover at det blir sterke lokale spillere med fra start i derbyet.

– Det begynner å se bedre ut hos oss nå, vi har litt mer å velge i. Både de lokale spillerne og andre er klare, det er en god sjanse for at Andreassen og Søderlund spiller fra start.

Kampen begynner 15.30 på Viking stadion. Neste kamp for FK Haugesund blir mot Vålerenga søndag 12. mai. Viking møter Start samme dag.

Vikings Christian Landu Landu (t.v.) i duell med Thomas Sørum

Det er klart for nok et oppgjør mellom Nord- og Sørfylket.

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix