Hopp til innhold

Rådmannen vil stanse utendørs alkoholservering etter midnatt

Kommuneadministrasjonen i Eigersund vil ha mer nattero i sentrum. Det liker ikke utelivsbransjen.

Man with Drink

SISTE RUNDE: Forslag til nye alkoholpolitiske retningslinjer er nå ute på høring i Eigersund. Går forslaget gjennom blir siste uterunde servert før klokken 24 i Eigersund.

Foto: Chandler Collins / Flickr.com

– Vi har levende musikk i bakgården nesten hver eneste helg. Det som kommunen nå legger opp til nå kan bety en strek over alle disse arrangementene, sier Hans Merkesdal, som er en av drivkreftene bak uteserveringsstedet Pibbaren & Nelliken i Egersund.

For nå vil Eigersund kommune stramme inn åpningstidene for uteserveringsstedene i byen. I dag er det lov å sitte ute med pilsen til klokka 02.00 hver kveld. I forslaget til nye alkoholpolitiske retningslinjer er dette endret til klokken 23 på ukedager og kl. 24 i helga.

Hans Merkesdal

Hans Merkesdal som driver uteserveringsstedet Pibbaren & Nelliken i Egersund mener forslaget fra kommunen vil ramme virksomheten hans svært hardt.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Klager fra hotellgjester

– Det er fordi vi har tatt hensyn til tilbakemeldinger fra andre aktører i byen. Blant annet fra politiet, Nav og skjenkekontrollen, sier Nina Bolme Steinsholt, som er kommunalsjef i helse og omsorgsavdelingen i Eigersund kommune.

Det skal likevel være klager på støy fra gjester på Grand hotell og beboere i sentrum av Egersund som ikke får sove i helgene, som er hovedårsaken. Det sier KrF politiker John Mong.

Han og resten av formannskapet var i møte med ledelsen på byens eneste hotell.

– Der kom det blant annet fram at gjestene har problemer med å sove på grunn av gjestene som sitter ute, sier Mong.

Det er fire skjenkesteder som i dag praktiserer uteservering etter midnatt i Egersund sentrum. Mye av virksomheten, spesielt i sommerhalvåret foregår i gårdsrommene som utestedene benytter.

Vil utvide skjenketiden innendørs

– Det er to næringsparter her. Vi må få til dialog mellom partene og få til en ordning som begge kan være fornøyde med, sier Mong.

Eigersund kommune foreslår samtidig å utvide skjenking av øl, vin og brennevin innendørs med en time, til klokken 01.30 i de nye retningslinjene.