NRK Meny
Normal

Sandnes + Stavanger?

En sammenslåing av Sandnes og Stavanger gir en mer effektiv og attraktiv region, mener Sandnes Venstre.

Sandnes Venstre åpner nå for en sammenslåing av kommunene Sandnes og Stavanger. Det skriver Rogalands Avis.

Stephen Meinich-Bache

Stephen Meinich-Bache er leder i Sandnes Venstre.

Foto: Kristoffer Knutsen

– Vi prøver å se fremover. Vi er jo en region i sterk vekst, men flere i denne regionen føler at vi faller litt bakpå i forhold til utviklingen og innsatsen til sentrale myndigheter. Vi tror at det å ha en større enhet kan hjelpe på dette, sier leder i Sandnes Venstre, Stephen Meinich-Bache til NRK.

Heller region enn kommune

– Vi ønsker å se på hvilken vei regionen skal utvikle seg totalt sett. Vi i Sandnes Venstre er ikke så opptatt av kommunegrenser, men mer av regionen totalt sett, sier Meinich-Bache.

Han mener en eventuell sammenslåing vil kunne gi en effektivisering på flere områder som for eksempel skole og helse.

– Det gjør også at vi kan tenke større når det gjelder markedsføring av regionen. Allerede i dag er det etablert Region Stavanger og Greater Stavanger. Jeg tror også folk kjenner Stavanger bedre enn Sandnes, og det kan gjøre det lettere for Sandnes, sier venstrelederen.

SandnesStavanger

Sandnes Venstre mener en eventuell sammenslåing av Sandnes og Stavanger vil kunne gi en effektivisering på flere områder.

Følsomt tema

– Jeg har snakket med veldig mange i Sandnes, og det er mye følelser involvert. Likevel tror jeg veldig mange ser fornuften i det. Veldig mange som bor i Sandnes jobber også i Stavanger. Jeg tror flere er på gli, og kommer til å synes at dette er en god idé, sier Meinich-Bache.

Forslaget skal diskuteres på et møte i Sandnes Venstre i kveld.

– Jeg tror nok at forslaget får gjennomslag på møtet hos oss. Men en skal jo alltid vente og se til saken er ferdig debattert, sier han..