NRK Meny
Normal

Vil legge ned skoletrinn på Helleland

Eigersund kommune må spare penger og foreslår derfor å legge ned ungdomsstrinnet ved Helleland skole fra høsten av.

Folkemøte Helleland

Eigersund kommune inviterte til folkemøte i helgen for å drøfte sparetiltak.

Foto: Øystein Ellingsen

30 millioner kroner må spares av Eigersund kommune i år og neste år, det betyr at noe må kuttes, og et av forslagene er å legge ned hele ungdomsskoletrinnet ved Helleland skole.

Om det ikke kommer et bedre forslag til kutt innen tirsdag må blant annet niendeklassingen Renate Lie måtte begynne på ny skole fra høsten av.

- Det er jo veldig kjipt, vi skal begynne på det siste året, som og er det viktigste. Nå må vi begynne i en helt nye klasse. Nå må vi fiunne ut hvor vi skal høre til på nytt, sier Lie.

Når kommunen inviterte til folkemøte på Helleland grendehus søndag kveld var det oppgitthet å spore blant de fremmøtte.

Haster med vedtak

Terje Jørgensen jr., ordfører i Eigersund kommune

Ordfører Terje Jørgensen jr. vil ha et vedtak på plass raskt.

Foto: Eigersund kommune

Politikerne med ordfører Terje Jørgensen jr. i spissen har tidligere delegert oppgaven med å spare penger i kommunekassen til rådmannen. Nå er det lite politikerne kan gjøre med det.

- Det må fattes et vedtak nå, skolene må få begynne å planlegge det videre skoleåret, det begynner å bli sent, sier Jørgensen.

Niendeklassingen Renate Lie tror dessuten flyttingen av elever fra Helleland til Egersund er uheldig med tanke på transportmulighetene som finnes.

- Hvis vi skal ned til Egersund synes jeg også at vi skal få bedre kollektivtilbud, men hvis de skal få til det, så ryker jo de pengene de skal spare med en gang, sier Lie oppgitt.

Sjebnen for Helleland ungdomsskole avgjøres på tirsdag.