Skal lage rocka iPhone- og iPad-applikasjon for barn

Ove «Rocketroll» Storland får trolig 120.000 kommunale kroner når han skal lage en iPhone-applikasjon spesielt beregnet på barn.

Ove Storland

Ove Storland.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Ove «Rocketroll» Storland har gjennom flere år underholdt mange barn, mest i, men også utenfor Rogaland. Han er kjent for Barnas store julerevy, Obama Elvis i Den norske Humor – og selvsagt Ove Rocketroll.

Nå vil han presentere historien og sangene om rocketrollet på en måte han ikke har gjort før – og som heller ikke tidligere er gjort for barn, ifølge gjengen bak.

  • Les utdrag fra historien lenger nede i artikkelen!

Innen neste høst håper Storland nemlig å ha klar en iPhone- og iPad-applikasjon, en slags «lekepark» for barn – på Apple-plattformer.

– Lese eller høre lydbok

– Ideen var først å gi ut en barnebok. Dette diskuterte jeg med flere, blant annet Jarl Gunnar Lier, som foreslo å lage dette som en iPhone-applikasjon, sier Storland.

Han har flere med seg på laget, både en tekstforfatter samt personer som tar seg av teknologien, men er selv leder for det hele.

– Når barna trykker på applikasjonen, starter historien som heter «Det var en gang et Ove Rocketroll». Det går an å velge å lese, eller høre lydbok. Vi kommer til å legge inn flere touch eller riste-funksjoner, og små spill blir blandet inn. Et klaver en kan spille på og lære Rocketroll-sangene etter noter skal vi også lage, forklarer han.

Får trolig 120.000

Målgruppa er barn mellom fem og 12 år.

Storland har søkt om 120.000 kroner til prosjektet fra Stavanger kommunes kulturbyfond. Administrasjonen innstiller Storlands prosjekt som et av dem som skal få penger.

For mange, mange år siden, lå det en gitar i en skog. Tidlig en morgen begynte gitaren å lage lyder, helt av seg selv. Først lavt og forsiktig, deretter høyere og høyere. Gitaren ble fryktelig bråkete. Det kom masse falske toner ut i lufta. Alle tonene var i utakt med hverandre.

Men til slutt ble lydene enige. Gitaren begynte å spille en skikkelig tøff og vakker rockesang. Dyrene kikket nysgjerrig opp. Dette var magisk. Så mye baluba hadde de aldri før hørt i skogen!

«Koko sjoheisann!», ropte Ove Rocketroll. Han kom som en rakett ut av gitaren. For sånn ble Ove Rocketroll født. Rett ut av en gitar.

Kristi Furubotn, forfatter

Kulturbyfondet er et fond opprettet i kjølvannet av Stavanger2008. Det er kulturpolitikerne i Stavanger som avgjør hvem som får og ikke får penger fra fondet.