NRK Meny
Normal

Vil la folk bygge ut hvis de leier ut til studenter

Rundt 500 studenter står i kø for å få seg hybel i Haugesund og Stavanger. Atle Simonsen, leder i Fremskrittspartiets Ungdom, tror han har funnet en løsning som kan få bukt på problemet.

Atle Simonsen

Atle Simonsen, leder i Fremskrittspartiets Ungdom, mener at boligproblemet for studenter kan løses på få år.

Foto: NRK

– La private utbyggere få bygge en ekstra etasje mot at de leier ut til studenter, foreslår Simonsen.

Han mener en studentetasje i fremtidige byggeprosjekt vil fjerne køene i løpet av få år. Noe som er nødvendig når det ikke er nok studentboliger ved UiS. Det fører til at de som står på ventelista må ut på det private leiemarkedet.

Avtale med studentsamskipnaden

Nå vil Fremskrittspartiets Ungdom (FPU) la private utbyggere få bygga høyere hus hvis de prioritere studentene.

– Hvis utbyggerne reserverer en etasje i bygget sitt til studenter, så bør de få lov til å bygge en ekstra på toppen, sier FPU-lederen.

Saken fortsetter under bildet.

Studentbolig på UiS

De siste årene er det bygget mange nye studentboliger ved Universitetet i Stavanger, men det er ennå ikke nok.

Foto: Arild Eskeland

Han mener det kan gjøres ved at utleierne inngår en leieavtale med studentsamskipnaden, slik at de får leie ut boligene.

– På den måten vil man sørge for at vi få ti prosent flere studentboliger i alle bygg som bygges rundt omkring i landet. Jeg tror at det vil være med å bidra til at vi løser studentboligkrisen i løpet av få år.

Forslaget får støtte

Ellinor Svela, amdininstrerende direktør i Studentsamskipnaden i Stavanger, er positiv til alle som vil bygge hybler til studenter.

Amund Thomassen, leder, StudentOrganisasjonen StOr

Amund Thomassen, leder, Studentorganisasjonen StOr.

Foto: Erik Waage

Også leder i Studentorganisasjonen StOr i Stavanger, Amund Thommasen, er positiv.

– Dette er et nytt og spennende forslag. Det som vi legger til grunn er at det må leies ut til studenter, prisene må holdes nede, og disse studentboligene kan ikke tas fra studentene i en vanskelig situasjon, sier Thommasen.


FPU mener en ekstra studentetasje vil være positivt for både studenter og utbyggere.

– På den måten hjelper vi både utbyggerne og studentene, ved at utbyggerne får større økonomi i prosjektene sine, samtidig som de kan gjøre en samfunnsnyttig innsats med å hjelpe studentene, sier Simonsen.

– Må strekke oss langt for studentene

Eirik Faret Sakariassen

Eirik Faret Sakariassen, student og sv-politiker.

Foto: Hans Edward Hammonds

Eirik Faret Sakariassen, student og sv-politiker, mener at alle forslag som skal gjøre tilværelsen for studentene lettere velkommen.

– Jeg synes vi skal strekke oss langt for å gjøre situasjonen bedre for studentene i Stavanger, for nå er det veldig mange som sliter med å finne seg et sted å bo, og da er det vår jobb å legge til rette, sier Sakariassen.