NRK Meny
Normal

- Tar heller ferge enn å kjøre rasveien

Reidun Særvoll og Jorunn Tjeltveit var blant passasjerene som tok fergen fremfor å kjøre gjenåpnede riksvei 13 forbi Tysdalsvatnet. - Vi slipper å være redde her, sier de.

Redde for RV13

Jorunn Tjeltveit (t.v.) og Reidun Særvoll ville heller ta fergen fremfor å kjøre riksvei 13 i dag.

Foto: MMS- Lene Klovning Jørpeland

Det var omtrent ti passasjerer på den siste fergen som gikk mellom Hjelmeland og Tau i ettermiddag. De foretrakk å ta fergen fremfor å kjøre riksvei 13 forbi Tysdalsvatnet som ble gjenåpnet klokken 12.

Reidun Særvoll var en av passasjerne ombord. Hun kom fra Årdal og ungikk å kjøre veien når hun heller kunne ta fergen.

- Jeg synes det er mye kjekkere å ta fergen, det er tryggere og vi slipper å være redde. Hver gang jeg har passert Tysdalsvatnet tenker jeg at det gikk bra denne gangen også, sier Særvoll til NRK.

LES OGSÅ: Rasveien åpnes i morgen

LES OGSÅ: Mann (69) døde i rasulykke

Rasveien gjenåpnet i dag

- Vi skulle helst sett av veien forble stengt frem til det blir gjort forbedringer, sier Eirik Norland Barka, leder for Facebook-gruppen "Få tryggere vei langs Tysdalsvatnet i Ryfylke".

Han er en av mange som var skeptiske da veien forbi Tysdalsvatnet ble gjenåpnet i dag. Se hele saken i videovinduet under.

LES OGSÅ: Samles til kamp for riksvei 13

(saken fortsetter under videovinduet)

Video Rasfarlig vei åpnet igjen

Vil ha tunell

Reidun Særvoll gleder seg overhodet ikke til å måtte kjøre riksveien i tiden fremover, noe hun gjør ofte på turer blant annet til Årdal og Nesvik.

- Jeg har alltid kjørt med en vond følelse i magen forbi Tysdalsvatnet, men nå er det ekstra pyton. Jeg tenker på ulykken som skjedde og at det kan skje igjen. Jeg føler meg absolutt ikke trygg, sier hun.

Hun sitter sammen med Jorunn Tjeltveit ombord i fergen. Tjeltveit har kjørt forbi rasstedet på vei til jobben på Hjelmeland lensmannskontor i over ti år, hadde det vært opp til henne hadde fergen fortsatt å gå.

- Fergen er det sikreste og beste alternativet frem til det kommer en tunell eller en bro. Jeg liker ikke å kjøre riksvei 13 og jeg vet at mange er like redde som jeg.

Men i morgen er du tvunget tilbake på veien?

- Ja, men jeg liker det ikke, sier Tjeltveit

- Vi må bare være tøffe

Særvoll har snakket med flere personer som var tilstede da rasulykken skjedde.

- De synes det var vemmelig, og de hadde problemer med å snu bilene sine. En dame ringte til mannen sin som satt der sammen med sønnen deres, hun synes det hele var en fryktelig opplevelse.

Den siste fergen gikk like før klokken fire i ettermiddag, så nå må alle tilbake på riksveien.

- Vi er nødt til å kjøre veien, enten vi vil det eller ikke. Vi må bare være tøffe, sier Særvoll.

En mann mistet livet i ras på riksvei 13

Slik så det ut etter rasulykken på riksvei 13 ved Tysdalsvatnet i Rogaland. En 69 år gammel mann mistet livet i ulykken etter at isblokker traff bilen han kjørte (innfelt bilde).

Foto: NRK