Normal

Vil ha Stavanger-folk til Haugesund

Haugesunds-ordføreren vil lokke Stavanger-folk til å bosette seg i Haugesundregionen. Næringsforeningen i Stavanger er positive til initiativet.

Video Siddiser til Nord

Petter Steen Jr.

Steen mener det er mange gode grunner for Stavanger-folk til å flytte nordover.

Foto: Thomas Bjørnflaten / Scanpix

– Det presset som nå er i Stavanger-regionen gir et marked for å tilby gode og adskillig rimeligere boliger på Haugalandet, sier ordfører i Haugesund, Petter Steen jr.

Ordføreren vil nå markedsføre regionen som alternativt bosted til folk som jobber i Stavanger.

– Vi har allerede sett at det er en del som har valgt å flytte over fjorden, og vi tror det er mulig å lokke enda flere, sier han.

– Rogfast må først på plass

Steen mener utbedringene på strekningen mellom de to vestlandsbyene også vil få flere til å bosette seg nord i fylket.

– Både båt- og bussforbindelser har blitt bedre og bedre. I tillegg ligger Rogfast i det fjerne som en mer og mer avklart mulighet, sier han.

Harald Minge

Harald Minge.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen i Stavanger er positiv til utspillet.

– Dette er egentlig første skritt i det vi jobber med i forbindelse med Rogfast. Litt av poenget med fastlandsforbindelsen er å få et felles bo- og arbeidsmarked i denne regionen. Men foreløpig tror jeg nok pendleravstanden er litt for lang. Jeg er usikker på om det er aktuelt for mange akkurat nå, sier han.

Har flere markedsføringsplaner klare

Minge legger likevel ikke skjul på at det pressede boligmarkedet i Stavanger-regionen gir et stort behov for å se på nye muligheter.

– Stavanger har de høyeste boligprisene her i landet, sett bort fra Oslo. Det betyr at en må stadig lenger bort fra byene for å få en plass å bo til en anstendig pris, sier han.

Haugesunds-ordføreren har allerede flere lokkemidler på plass for å få sørfylkinger til å komme nordover.

– Jeg tror Haugesund sine urbane kvaliteter fortsatt er en litt for godt bevart hemmelighet hos mange i Stavanger-regionen. Vi er også en region med god plass og mye natur. De valgmulighetene som ligger er et av våre sterkeste fortrinn, sier Steen.

Haugesund

Haugesund.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix