De er uenige om det er pisk eller gulrot som skal fjerne bilkøene

Det kan bli aktuelt både med rushtidsavgift og parkeringsrestriksjoner på Forus for å få folk til å kjøre kollektivt.

Pål Morten Borgli, Stanley Wirak

Pål Morten Borgli, Stanley Wirak er uenige om hva slags tiltak som skal øke kollektivandelen på Nord-Jæren.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

De lokale politikerne vurderer bruke pisken for å få belønningsmillioner av Staten. Fredag går fristen ut for å søke om å få de statlige kollektivkronene.

I Sandnes er koalisjonskameratene som styrer kommunen splittet i synet på hvordan de skal klare å få de statlige belønningsmillionene.

Les også: Kun tre km kollektivfelt på ti år

Les også: – Det blir rushtrafikk hele dagen

Ordfører Stanley Wirak (Ap) og varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) er uenige om både bompenger, rushtidsavgift og parkeringsrestriksjoner.

– Jeg har lyst til å bare bruke gulroten nå. Nå ha vi prøvet med pisk og pisk og pisk så lenge. Vi er litt uenige om virkemidlene, sier Borgli il NRK.

Koalisjonskameratene i Sandnes er splittet i synet på hvordan man skal løse trafikkproblemene på Nord-Jæren

Uenige om kollektivtiltak

– Hadde de vært slik at vi bare kunne si til staten at nå trenger vi penger, så hadde vært helt enig med Pål Morten Borgli, men dessverre så er det ikke slik. Derfor må vi gjøre noe selv. Vi må være med i dette dugnqadslaget så lenge reglene er slik som de er i dag, sier Wirak.

– Vi må gjøre det som virker

Til nå har Nord-Jæren ikke klart å få hjelp av Staten til kollektivsatsing fordi politikerne ikke har klart å gjøre noe med trafikkinfarktet som nærmer seg raskt. Nå er ordførerne enige.

Les også: Krever helhetlige transportløsninger

– Vi må vurdere alle virkemidler. Det er pisk og gulrot samtidig. Det jeg liker med det som samferdselsministeren nå sier er: Finn det som virker hos dere! Om det er bompenger, rushtidsavgift eller redusert parkeringsdekning, så må i gjøre det som virker, og vi må gjøre det sammen med næringslivet.

Bjørg Tysdal Moe

Stavangers varaordfører Bjørg Tysdal Moe mener kollektivtiltakene må innføres i samarbeid med næringslivet.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Det sier Stavangers varaordfører Bjørg Tysdal Moe.

Nå vil ordførerne ikke stå igjen på stasjonen når toget går. Denne gangen vil de være med.

– Dette har de løst i Oslo. Dette har de løst i Trondheim og Bergen. Nå er det vår jobb å løse det her i denne regionen, sier Wirak.