NRK Meny
Normal

Se glassbroa som kan slå ut Preikestolen

Videopresentasjonen av Sauda Skywalk er allerede klar. Nå gjenstår det å se om politikerne vil jobbe for turistattraksjonen.

Sauda Skywalk

►SE VIDEO: – En glassbro vil koste mye, men hvis politikerne ønsker folkevekst og turisme, må noe gjøres, sier Mads Albertsen som har laget animasjonsfilmen.

Mads Albertsen bor i Sauda, en av landets kommuner som sliter med å trekke til seg nye innbyggere. Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) vil Sauda nesten bare ha eldre beboere i 2040 hvis dagens utvikling fortsetter.

I fjor ba derfor kommunen Albertsen om å se på Saudas økonomiplan for å komme med forbedringsforslag, og da han hadde besøk av en kompis kom han på ideen som skal gjøre Sauda til en attraktiv kommune.

– Kompisen min sa at juvet ved Breiborg er Saudas svar på Preikestolen. Men når Preikestolen er i samme fylke, vil ikke turistene valfarte til det nest beste alternativet. Derfor måtte jeg komme på noe som vil slå ut Preikestolen, og gjøre Sauda til turistmål nummer én i Rogaland, sier Albertsen.

Etter litt tenking, kom Albertsen fram til at en skywalk vil klare nettopp det.

– En glassbro vil koste mye, men hvis politikerne ønsker folkevekst og turisme, må noe gjøres. Og skywalken vil garantert få tusenvis av turister til Sauda, sier Albertsen, som også har laget Facebookkgruppen «Sauda 2040».

En av dem som setter pris på Albertsens kreative forslag, er saudaordfører Frode Sulen.

– Jeg synes animasjonsfilmen er veldig fascinerende. Det er en spenstig idé som jeg vil se nærmere på, sier Sulen.

Ordføreren mener at det er mulig å realisere glassbro-ideen.

– Jeg kan ikke love om vi noensinne får det til, men det å få en skywalk til innen 2040 hadde vært strålende, sier Sulen.