NRK Meny
Normal

Vil ha sandvolley på Preikestolen

100 helikopterlass med sand må flys til Preikestolen for å lage bane.

Vil ha strandvolley på Preikestolen

Banen, som World Event vil lage på den kjente fjellformasjonen, skal være like stor som en vanlig sandvolleyballbane. Siden denne montasjen ble laget, har arrangøren funnet ut at selve banen skal roteres litt og ligge nærmere venstrekanten og ytterkanten.

Foto: Fotomontasje

Arrangøren av VM i sandvolleyball i Stavanger vil lage en spektakulær oppvisningskamp på toppen av Preikestolen.

Selskapet World Event søker nå Forsand kommune om tillatelse til å lage en egen sandvolleyballbane på den kjente turistattraksjonen.

Preikestolen

Her vil World Event lage volleyballbane til sommeren. Spørs om noen melder seg frivillig til å hente ballen hvis den havner utenfor banen?

Foto: Olaf Erlend Gundersen / NRK

Banen skal være av internasjonale mål, og ifølge søknaden vil det kreve 48 kubikk med sand - om lag 75 tonn. Arrangøren regner med at det vil ta to dager å lage banen.

Positiv

- Etter av søknaden ble sendt, er sandmengden litt nedjustert. Vi legger myk isolasjon under sanden, og klarer oss med 16 tonn sand, sier Bjørn Maaseide, sandvolleyballspiller og styreleder i World Event, til NRK.

Rådmann i Forsand, Terje Nysted, bekrefter søknaden. Han sier at saken vil bli behandlet i løpet av denne uken, men sier allerede nå at kommunen stiller seg positiv til søknaden.

I søknaden skriver arrangøren at de ser for seg en kamp mellom de amerikanske OL-vinnerne Roger/Dalhausser og Iver Horrem/Maaseide selv.

Sistnevnte er ikke høyderedd.

Oppmerksomhet

- Selvsagt tør jeg det. På 90-tallet jobbet jeg med med telt, og solgte et som skulle monteres på en plattform som lå ved land. Ingen turte å slå det opp, så jeg gjorde det like godt selv - 140 meter over havet, sier han.

Bjørn Maaseide

Bjørn Maaseide.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

World Event mener at en slik sandvolleyballkamp vil få enorm medieoppmerksomhet i store deler av verden.

De ser for seg spektakulære TV-bilder som skal brukes både i norske og internasjonale sendinger i forbindelse md VM-arrangementet.

Helikopter

Maaseide opplyser at de vil kjøre både sand og materialer til Preikestolhytta, og kjøre det med helikopter derfra. At mengden sand er justert ned fra 75 til 16 tonn gjør at de opprinnelig anslåtte 100 helikopterturene, utelukkende til sanden, blir litt færre.

Også reklamegjerder, tepper, betonglodd, rør for sikkerhetsnett og nettoppsett skal fraktes på denne måten.

- Men det blir nok en del turer ja, sier Maaseide.

Forslaget er en dårlig idé, mener Naturvernforbundet.

- Vi er negative til den helikoptertrafikken dette vil medføre, sier Erik Thoring, daglig leder i forbundets rogalandsavdeling.