Vil ha fire års fengsel for voldtekt

Aktor la idag ned påstand om fire års fengsel - to år ubetinget, for 16-åringen som står tiltalt for voldtekt ved Frøylandsvannet i Klepp ifjor.

Klepp-voldtekt
Foto: NRK

Gutten brukte kniv og finlandshette da han voldtok en 25 år gammel kvinne. Forsvareren mener gutten ikke hører hjemme i fengsel, men trenger hjelp.

Arild Dommersnes
Foto: Marius Harlem / NRK

Aktors påstand om fire års fengsel kan bli en av de strengeste straffene for en 16-åring i en voldtektssak. Gutten voldtok en 25 år gammel kvinne ved Frøylandvannet i Klepp i fjor, men aktor mener straffen er rett.

- Påtalemakten ser på dette som en svært alvorlig sak.  Det er en sak der vi normalt ville bedt om fengsel rundt fem år.  Og vi har tatt hensyn til at det er en ung mann det her er snakk om, sier aktor Arild Dommersnes. 

Kniv og finnlandshette

Den brutale voldtekten skjedde i kjelleren i en ubebodd hytte like ved turstien rundt Frøylandvannet. Gutten hadde bestemt seg for å voldta denne dagen og han haddde planlagt alt nøye. Han brukte kniv og finlandshette under overfallsvoldtekten. Det har vært en traumatisk opplevelse for offeret. Bistandsadvokaten krever en rekordstor oppreisning på 250 000 kroner.

- Jeg ber retten om å gå høyt. Det er en ekstrordinær sak og helt ekstraordinære omstendigheter, sier bistandsadvokat Anne Kroken.

Forsvareren mener guttens unge alder gjør at fengsel ikke er noe alternativ.

- Ingen av de som har vurdert denne saken mente gutten skulle tilbake i fengsel, tvert imot frarådet barnevernet og kriminalomsorgen dette.  Det er hjelp gutten trenger.  Det sier Kjell Holst Sæther som er forsvarer for gutten.