NRK Meny
Normal

Vil fjerne kondomskog i Stavanger

De prostituerte finner seg stadig nye plasser der de kan selge sex. Rett ved Straensenteret i Stavanger har politiet oppdaget et nytt sted. Nå skal trær og busker ryddes for å stanse sexsalget.

Tilsynelatende en grønn lunge i Stavanger sentrum, men ved nærmere ettersyn skjuler rhododendroene og eføy en annen virkelighet. Emballasje og brukte kondomer ligger i store mengder i buskene.

– Det er helt forferdelig å se på, det er ikke annet å si om det, sier Karl Jan Søyland, daglig leder i Stavanger sentrum.

I dagens papirutgave av RA, kan vi lese om politikere som natt til søndag var på bybefaring i Stavanger sentrum, og ble sjokkerte av kondomfunnet de gjorde.

Ren og trygg by

– Vi ønsker oss en ren og trygg by, og dette er ikke med på å underbygge rent og trygt. Det at huseier, kommunen og politiet gjør oss oppmerksomme på slike ting, er veldig bra. På den måten kan vi gjøre noe med det, sier Søyland.

Huseieren, som er Øgreid Eiendom, lover nå å ordne og fjerne buskene slik at det nattlige sexsalget opphører.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Kondomskogen

Foto: Ole Andreas Bø

Tvers over gaten har kommunen fjernet busker og andre trær og det gir resultater.

– Alt av grønt er fjernet og stedet er blitt ordentlig opplyst. Lys er utrolig viktig på slike mørke kroker, og det har vært veldig positivt med tanke på å forebygge, sier Søyland.

Viktig med tiltak

Odd Tveit Jørgensen er politistasjonssjef ved Stavanger politistasjon mener at det er viktig at det blir gjort noe på plasser som er overgrodde og mørke.

– Det er veldig positivt at det blir gjort kriminalitetsforebyggende tiltak og det vil forhåpentligvis forhindre at det blir kjøpt sex i det området, sier Jørgensen.

Vil hindre aktiviteten

Han mener det er viktig å sette i stand fysiske hindringer som gjør det vanskelig å drive den type kriminalitet.

– Dette er aktivitet vi ikke ønsker å ha i byen og derfor er vi veldig opptatt av å få gjort noe med sexkjøp og den aktiviteten som foregår, sier Jørgensen.

  • Vet du om andre steder hvor prostitusjon foregår på lignende vis? Tips oss gjerne på rogaland@nrk.no.