Hopp til innhold

Vil filme deg utenfor puben

Politiet vil ha videoovervåking utenfor utesteder. Hva synes du om forslaget?

Uteliv i Egersund

- Utestedene i distriktet bør bli overvåket med videokamera. Det mener stasjonsjef Henry Tendenes ved politiet i Dalane.

Foto: Øystein Ellingsen

- Områdene utenfor utestedene i distriktet bør bli overvåket med videokamera. Det mener stasjonsjef Henry Tendenes ved politiet i Dalane.

De fleste voldsepisodene skjer i dag i køer inn og ut av utesteder.

Tendenes sier liberal skjenkepolitikk har ført til mer vold og at overvåking vil være til stor hjelp for politiet.

Fordel for etterforskningen

- Dersom det skjer noe av alvorlig art, så er det slik at det å kunne starte overvåkingen med et bilde eller en liten filmsnutt er en fordel. For det første kan det utelukke mange og det det føre til at vi vet mer om hvem vi skal se etter i den første fasen av en etterforskning som det er viktig å komme i gang tidlig med.

Politiet i Dalane har knappe ressurser i helgene. De store geografiske avstandene i distriktet gjør det vanskelig for dem å nå fram til en konflikt i tide.

Tendenes inviterer politikerne til å delta i en diskusjon om kameraovervåking av utestedene.

– Jeg er jo klar over at det er et prinsippielt spørsmål som det er veldig viktig å ta opp når det gjelder hva slags overvåkingssamfunn vi ønsker å ha, sier Tendenes.

Skepsis i bransjen

Innen utelivsbransjen møtes forslaget fra politiet med skepsis.Kjell Garpestad driver utestedet Corner i Egersund,og kjenner seg ikke igjen i at det er mye vold.

– Utenfor utestedene er det ikke køer i det hele tatt og det skjer i alle fall ikke mye vold utenfor Corner. Jeg tror ikke på å plassere kameraer rundt omkring. Da synes jeg det er bedre at politiet viser seg litt oftere, sier Garpestad.

Hva synes du om videovervåking utenfor utesteder?