Politiet vil fengsle bildrapssiktede i to uker

Politiet ber om to ukers varetektsfengsling for ekteparet som er siktet for bildrap på 12 år gamle Olav Hovda på Klepp i Rogaland fredag. Fengslingsmøtene gikk for lukkede dører.

Politiet ber om to ukers varetekt for de to som er siktet etter bildrapet i Klepp sist fredag. 12 år gamle Olav Hovda døde etter ulykken. Torsdag var det fengslingsmøte i Jæren tingrett. Inger Marie Sunde forsvarer kvinnen, som er i 40-årene.

VIDEO: Inger Marie Sunde forsvarer den siktede kvinnen, som var i fengslingsmøte klokken 10. Begge fengslingsmøtene går for lukkede dører, og kjennelsene kommer ikke til å bli offentliggjort før ved 15-tiden.

Jæren tingrett
Foto: Kaj Hjertenes / NRK
Inger Marie Sunde

Inger Marie Sunde.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Grunnlaget for begjæringen om fengsling er faren for bevisforspillelse, får NTB opplyst fra politiet i Rogaland. Politiet vil be om to uker i full isolasjon for begge de siktede.

Den 42 år gamle kvinnen fremstilles for fengsling i Jæren tingrett klokken 10 torsdag, mens den 43 år gamle mannen fremstilles klokken 13.

Politiet ba om lukkede dører da fengslingsmøtet for kvinnen begynte klokken 10 i Jæren tingrett i Sandnes. I det fikk de støtte fra kvinnens forsvarer, Inger Marie Sunde.

– Er veldig sliten og ganske nedbrutt

– Min klient har sittet på celle i to døgn. Hun har ingen ting å skjule, men er veldig sliten og ganske nedbrutt. Hun ønsker å fremstille seg for retten på en best mulig måte. Jeg frykter at vi ikke får frem det som skal frem hvis vi har pressen til stede, sier Sunde.

Jæren tingrett tok politiets begjæring til følge, og pressen måtte forlate rettssalen.

Ifølge Sunde samtykker ikke klienten hennes i fengsling dersom politiet opprettholder begjæringen om isolasjon.

Anne Kroken

Anne Kroken.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Også da fengslingsmøtet for kvinnens mann begynte klokken 13 torsdag, besluttet retten å stengte dørene. 43-åringen samtykker heller ikke i fengsling.

Etterlyste rød bil

– Vi mener at det ikke er grunnlag for fengsling, og at det hvertfall ikke er nødvendig å fengsle. Politiet kan jobbe med saken uavhengig om de er fengslet eller ikke, sier mannens forsvarer, advokat Anne Kroken til NRK.

– Han synes dette er veldig ugreit, selv om han sier at det er værst for andre enn ham. Man sier at han ikke har kjørt bilen og ikke er skyldig, legger hun til.

12-åringen ble påkjørt i Lalandsvegen på Klepp om kvelden fredag sist uke. Dagen etter døde han på Stavanger universitetssjukehus (SUS).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fakler og kort i Lalandsvegen

Hver dag siden ulykken har folk i området tent lys, lagt ned blomster og kort der Olav Hovda (12) ble påkjørt i Lalandsvegen. Dette bildet er tatt onsdag. Begravelsen er i dag.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

I helgen etterlyste politiet en bil, muligens rød, som de mente hadde sammenheng med ulykken. Paret fra Klepp som ble tatt tirsdag kveld har imidlertid en grønn Ford stasjonsvogn.

KS bilservice

KS bilservice i Sandnes.

Foto: Kirsti Wilhelmsen

Bilen var på verksted

Bilen ble levert inn på et bilverksted i Sandnes dagen etter ulykken. Der sto den fremdeles da politiet fant frem til den noen dager senere.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bilen som politiet tror kjørte på Olav Hovda (12) på Klepp ble reparert ved et bilverksted i Sandnes. – Jeg trodde bilen var rød, og hadde ingen anelse, sier verkstedeieren.

VIDEO: Kjell Sund eier verkstedet i Sandnes der ulykkesbilen ble levert lørdag formiddag.

Begge nekter straffskyld for bildrap.

Kvinnen er registrert som eier av bilen. Ifølge politiet er de helt sikre på at de har riktig bil, men de er ikke sikre på hvem som kjørte bilen.