NRK Meny
Normal

Vikinghordene synes utviklinga er trist

Vikings supporterklubb ser ikke bort fra at situasjonen i klubben vil bli markert på søndag. Samtidig gir lederen støtte til tidligere styreleder Charlie Granfelt.

Tommy Nærland Vikinghordene

SKUFFA: Tommy Nærland, leder i Vikinghordene, er ikke imponert over situasjonen i egen klubb.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Folk i Vikinghordene er veldig overraska. Det virker som de fleste er lei seg for at Granfelt gikk. Vi skulle helst sett at han ble sittende.

Tommy Nærland, supporterklubben Vikinghordenes leder, sukker når han snakker om situasjonen i Viking. Den siste ukas hendelser, og kaoset som har råda i klubben, går inn på supporterlederen.

– Dette er bare trist. For klubbens del begynner det å gå på omdømmet løs, sier han.

Ei kaotisk uke

På tirsdag, under klubbens ekstraordinære generalforsamling, kom de steile frontene i Viking virkelig til syne. Møtet skulle være stedet hvor aksjonærer og styremedlemmer ble enige om en felles løsning, til Vikings beste. Noen løsning ble det likevel ikke.

– Felles for oss alle er at vi ikke ønska dette ekstraordinære møtet. Vi synes ikke at det er noen seier at vi må ha enda et møte om to ukers tid, sa styreleder Charlie Granfelt.

Dagen etter møtet kom nyheten om at Granfelt trakk seg som styreleder i Viking FK og ASA, og Jan Hauge overtok som midlertidig styreleder.

Jan Hauge

UTEN STØTTE: Jan Hauge ble først klar som ny styreleder i Viking, før han trakk seg dagen etter. Vikinghordene er glade for at de ansatte i klubben gikk mot Hauge.

Foto: Bryne FK

I går trakk Jan Hauge seg fra alle verv og stillinger i Viking, etter at de ansatte i klubben viste mistillit overfor Hauge.

Jan Hauge har tidligere vært involvert i flere klubber i distriktet. Blant annet har han hatt verv i Vidar, SIF og Bryne.

– Vi synes ikke noe om Hauge. Det var bare fryd og gammen da han trakk seg i dag. CV-en hans var ikke bra, og vi støtter de ansatte 100 prosent i deres brev til Hauge i dag, sier Vikinghordenes Tommy Nærland.

– Har du opplevd et sånt kaos i Viking tidligere?

– Nei, det kan jeg ikke si. Du kan gjerne snakke om kaos da vi var nære på å rykke ned i 2006, men det kommer ikke i nærheten. Jeg var ikke klar over at det var så «gale» i klubben, sier han.

Vikinghordene har i dag lagt ut denne meldingen på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Kan bli markering mot Odd

Nå ønsker Nærland å se framover, og lite er så gledelig som Vikings tabellposisjon. Hjemmekampen mot Odd på søndag, kommer som bestilt. Vikinghordene vurdere å lufte frustrasjonen sin under kampen.

– Vi har snakka om å få til en markering, men vi ser hva som skjer før helga, sier Nærland.

Han ønsker at Vikinghordene skal fokusere på det som skjer på banen – slik spillere og trenere må gjøre.

– Vi har hatt en utrolig god start på sesongen, og spillerne fortjener at vi er der, sier Nærland.

– Selv om det er tunge tider ellers i klubben akkurat nå, er det viktig at det ikke får lov til å ødelegge for laget, sier han.

Viking-supporter 2015

JUBLER: Sesongstarten har gått over forventning for Viking. Delt førsteplass ettet tre runder er den beste åpninga på årevis for de mørkeblå.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix