Vikingane vant

Med to eks-Viking-spillere på banen vann Fulham heimekampen mot Aston Villa søndag.

Brede Hangeland med ballen på Craven Cottage mot Aston Villa.

Brede Hangeland med ballen på Craven Cottage mot Aston Villa.

Foto: Leon Neal / AFP

Dessverre for Erik Nevland, endte han målløs i kampen og ble byttet ut etter 70 minutter.

Ifølge NTB virket ikke Nevland helt komfortabel med nivået i England.

Den andre tidligere Vikingspilleren, stopperen Brede Hangeland, spilte hele kampen og gav et solid inntrykk. 

Slet med nivået

Erik Nevland imponerte ikke og endte målløs i Fulham-debuten, men etter at nordmannen ble byttet ut snudde London-laget til 2-1-seier mot Aston Villa.

Nevland sto med fire minutter i engelsk eliteserie for Manchester United før søndagens comeback i engelsk fotball. Spissen har scoret flittig i nederlandsk fotball, men virket ikke helt komfortabel med nivået i England.

Fulhams Aaron Hughes var uheldig da han styrte en corner i eget nett etter 69 minutter. Da tok manager Roy Hodgson ut en sliten Nevland til fordel for Brian McBride. Med amerikaneren ble det litt mer offensivt drag.

Glad Bullard

Simon Davies utlignet fra fem meter etter 73 minutter. I en ikke altfor velspilt kamp kunne skadeforfulgte Jimmy Bullard sikre hjemmeseier fire minutter før slutt med et velplassert frispark. Etter så lang tid på sidelinjen kan jeg nesten ikke tro at jeg scoret vinnermålet, sa Bullard som har slitt med en kneskade i 18 måneder.

- Bare det å være utpå der og sparke ball er fantastisk, mente matchvinneren. Fulham har slitt tungt denne sesongen, men kanskje kom vendepunktet med seier mot europacupjagende Villa.

- Selv da vi kom under beholdt vi troen. Vi vet at vi fortsatt er ille ute, men fortsetter vi som dette vil alt ordne seg, sa Bullard.

Solid Brede

Brede Hangeland spilte hele kampen som midtstopper for Fulham. Som i debuten mot Bolton (0-0) i midtuken var landslagsstopperen solid. Hangeland kunne scoret, men fikk ikke klem på avslutningen på stillingen 1-1.

Uten Carew-mål

John Carew jobbet og slet på topp for Aston Villa, men Lørenskog-gutten gikk målløs av banen da Birmingham-laget for første gang på åtte kamper endte uten poeng.

Fulham hadde spilt ni kamper på rad mot Villa uten seier, men fikk satt en stopper for den elendige statistikken med seieren på Craven Cottage. De tre poengene gir London-laget håp om ny eliteseriekontrakt, selv om det fortsatt er nedrykksplass for de hvitkledde. Opp til Reading på 17.-plass skiller det tre poeng. Fulham hadde 12 kamper uten seier i ligaen (4 uavgjort, 8 tap) før søndagens opptur.

(©NTB)

 

031942 FEB 08