Hopp til innhold

Viking-treneren ydmyket av sin egen nevø

Bjarne Berntsen og Viking ble ydmyket av andredivisjonslaget Bryne lørdag. Bedre blir det ikke av at trenerens nevø satte den første scoringen.

Bjarne Berntsen

Viking-trener Bjarne Berntsen var tydelig skuffet etter 3–0-tapet mot Bryne i Randaberg Arena lørdag. Men han tviholder på målet om opprykk.

Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

– Han får aldri noen presang av meg mer. Nei da! For Adrian var det selvfølgelig kjekt, han er en god og lur spiller, sier Bjarne Berntsen om Bryne-spiller og nevø Adrian Berntsen.

Veteran Berntsen har akkurat ledet sin første kamp i sitt comeback som Viking-trener. Det endte med katastrofe. Andredivisjonslaget Bryne vant 3–0 i Randaberg Arena. Godt over 1000 hadde møtt opp for å få med seg lokaloppgjøret.

Se Adrian Berntsens første scoring mot Viking i Randaberg Arena. VIDEO: Pål Berg Mortensen / NRK

– Det var fortjent. Bryne var bedre enn oss, skapte flere sjanser, og så var det en veldig skuffende kamp av Viking, sier han.

Målet er opprykk

2. april er det sesongstart i Obos-ligaen for nylig nedrykka Viking. Berntsen har et og annet å tenke på etter lørdagens treningskamp mot Bryne.

– Først og fremst må vi fremstå som et samla lag defensivt. Våre tre framme klarte heller aldri å lage press på Bryne sitt forsvar, sier han.

Allerede neste uke venter – på papiret – en langt hardere motstander, nemlig Brann.

– Alle som jobber i Viking har ett mål i år, og det er opprykk. Det må vi ikke begynne å tvile på, selv om vi får en skikkelig på trynet i første kamp, sier Berntsen.

– Alle vil ta oss

Bryne er en i lignende situasjon. Laget fra Jæren har også ett mål i årets sesong: Opprykk til Obos-ligaen.

Viking–Bryne

Bryne var raske framover og kjørte regelrett over storebror Viking i Randaberg Arena lørdag.

Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

– Målet til Bryne er å rykke opp. Når serien starter vi alle ta oss, akkurat som alle vil ta Viking i Obos-ligaen, sier Bryne-trener Ole Hjelmhaug.

Men etter lørdagens kamp å dømme, kan motstanderne bare komme.

– Jeg er voldsomt godt fornøyd med dagens prestasjon. Vi er gode i flere faser i kampen, og når vi vinner ballen, er vi raske framover, sier han.