NRK Meny
Normal

Viking-treneren etter tap: – Vi er ikke for langt unna

Viking fikk gjennomgå av Odd i fredagens treningskamp. Én måned før seriestart er klubben likevel i rute, mener Ian Burchnall.

Zekhnini

Odd vant 4-1 over Viking. Her fra da klubbene møttes i oktober 2016.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg kommer ikke til å gå hjem å gråte over dette resultatet, sier Viking-trener Ian Burchnall, etter å ha tapt 4-1 i fredagens treningskamp mot Odd.

Klubben har en tøff treningsuke bak seg og Burchnall poengterer at resultater utenfor sesong ikke er av all verdens betydning.

– Resultatet er ikke bra. Jeg vil ikke legge for mye i resultatene i treningskamper, men vi vil selvfølgelig vinne hver kamp, sier han.

Ian Burchnall

Ian Burchnall vil ikke legge for mye i fredagens tap mot Odd.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den ferske Viking-sjefen erkjenner at dagens motstander var en tøff nøtt.

– Odd var gode. De var kliniske og tok sjansene sine. Vi har spilt noen gode kamper i det siste, dette var langt ifra en av de beste. I dag spilte vi mot et topplag og vi ser hva som skjer hvis du gjør feil.

Til uken skal klubben lade opp til sesongen på La Manga i Spania. Den britiske treneneren er optimistisk før den viktige innspurten i sesongoppkjøringen.

– Det er mer enn nok tid. Vi har jobbet i to måneder og dette handler om læring. Vi har mange ting vi kan bli bedre på, men vi er ikke for langt unna, sier han.

Ikke bekymret

Viking-kaptein, André Danielsen, mener Odd vinner kampen fullt fortjent.

– Vi stresset litt og slipper inn noen billige mål, sier han.

Samtidig er Odd et av de sterkeste lagene i Norge og det er alltid tøft å komme til Skien, forklarer veteranen.

André Danielsen

Viking-kaptein, André Danielsen, er ikke bekymret etter tapet mot Odd.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Dette er en av de tøffeste bortekampene i eliteserien. Det er ingen krise, men det er måten vi taper på. De får noen svært billige mål og vi har noen store sjanser som vi ikke klarer å score på.

Med én måned igjen til seriestart, er dere i rute?

– Jeg er ikke bekymret. Først og fremst har vi vært igjennom en tung treningsperiode. Vi skal fortsette med det vi prøver på i perioder. Vi skal spille ballen, vi skal ha masse bevegelse og så må vi bli enda bedre i begge boksene, sier han.