Hopp til innhold

– Nyttig trening på Europa-spill

Til tross for at Aberdeen vant vennskapskampen oljebyene imellom var Kjell Jonevret kjempefornøyd med Viking-dominansen i første omgang.

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret var kjempefornøyd med første omgang i «oljekampen» mot Aberdeen.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Det er viktig at vi får trene på dette her. I Norge reiser man jo til La Manga hvert år, og noen spillere kan spille hele karrieren uten å møte lag fra andre land. Dette var nyttig trening, og stor Europa-fotball, så dette må vi ta med oss, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Etter 22 spilte eliteseriekamper ligger Viking på tredjeplass og drømmer om mer Europa-spill. Også kapteinen mener slike kamper da kan bli avgjørende.

– Hvis Viking har lyst til å kjempe i Europa er dette kjempenyttig trening. Det er ofte slik motstand man møter tidlig i konkurransen, og det er en fin måte å bli kjent med en litt annerledes og mer direkte spillestil enn vi har i Norge, sier Indriði Sigurðsson.

Høydepunkter fra vennskapskamp mellom Aberdeen FC og Viking FK

VIDEO: Se høydepunktene fra «oljekampen».

Til tross for at Aberdeen vant vennskapskampen oljebyene imellom var Kjell Jonevret kjempefornøyd med Viking-dominansen i første omgang.

VIDEO: Intervju med trener og kaptein etter kampslutt.

Kampreferat: 2–1

I første omgang dominerte Viking fullstendig. En rask kontring etter hjørnespark ga bortelaget ledelsen etter bare noen minutter. De var godt organisert defensivt og hindret Aberdeen i å spille som de ønsket.

Aberdeen FC sin maskot

Hjemmelagets maskot lagde god stemning under vennskapskampen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Viking produserte en rekke målsjanser, og burde nok ledet mer enn 1–0 til pause. Mange bytter hos begge lag i pausen og kampen endret karakter. I andre omgang var det Aberdeen som kontrollerte og kjørte tidvis over Viking med mer direkte fotball.

Utligningen kom, og en keepertabbe noen minutter før slutt ga skottene seieren. Likevel positivt å se at Viking kan matche, og til og med dominere mot Skottlands nest beste lag, når alt klaffer.

Best i første omgang

– De startet kampen tøft, og presset høyt, så da var det kult å se at vi klarte å holde dem. Jeg er kjempefornøyd med første omgang. Vi hadde god kontroll, og ga ikke bort noe energi, sier Kjell Jonevret.

Han beskriver den første omgangen som oppskriftsmessig og skulle ønske de klarte å utnytte det gode spillet til å score flere mål. Men i andre omgang snudde kampen totalt. Aberdeen byttet inn spillere som gjorde laget sterkere, mens Viking nesten gjorde det motsatte.

– Vi raknet defensivt som lag i andre omgang, og beveget beina alt for sakte. Venstresida deres var veldig bra, sier Jonevret.

Vikingspillerne før kampen i Aberdeen

Viking-spillerne før kampen i Aberdeen.

Foto: Anders Fehn / NRK