Viking tapte 1-4

Viking tok et nytt skritt mot nedrykk etter 1-4 tap mot Rosenborg på Lerkendal.

Tom Nordlie

I tillegg ble Viking-kaptein Allan Gaarde utvist, og må stå over i historiens viktigste hjemmekamp mot Brann neste søndag. Den kampen må Viking vinne for å unngå direkte nedrykk.

Rett ned?

Hamkam ligger før siste serieomgang på kvalifiseringsplassen med 28 poeng - to poeng foran Viking og ett poeng bak Tromsø, Odd og Sandefjord som alle har 29 poeng. Bare Sandefjord har like mange minusmål som Viking.

Det betyr at Viking må vinne mot Brann for i det hele tatt å ha mulighet for kvalifisering. Med tap eller uavgjort rykker Viking rett ned i 1.divisjon. Men selv med seier kan Viking rykke ned.

Best i 1. omgang

Rosenborg kom best i gang i oppgjøret på Lerkendal og tok ledelsen allerede etter 10 minutter ved Sapara. Søren Berg utliknet tre minutter senere etter en fantastisk soloprestasjon. Dansken  rundet av to-tre Rosenborg-spillere, forserte noen meter og skjøt knallhardt ned i venstre hjørne for Rosenborgs målvakt.

Etter utligningen kom Viking sterkt tilbake og produsert en rekke farlige målsjanser. Både Ijeh, Soma og Gaarde var nær scoring og Viking kunne ledet med både to og tre mål før pause.

Lettkjøpt

Viking var klart det beste laget i 1. omgang, men Rosenborg dominerte stort i 2. omgang. Jan Gunnar Sollie hadde en stor sjanse i det 53. minutt, men skjøt i nettveggen fra kort hold.

Steffen Iversen ga Roseborg ledelsen i det 69. minutt og Roar Strand økte til 3-1 ti minutter senere. Den scoringen burde vært annulert på grunn av angrep på keeper.

Utvist

RBK-Viking

I det siste spilleminutt sørget Daniel Bråthen for 4-1 til øverdøvende jubel fra hjemmepublikum som i snødrevet feiret nok et seriemesterskap for Rosenborg.

Viking-kaptein Allan Gaarde fikk marsjordre ti minutter før slutt etter å ha fått sitt andre gule kort i kampen. Det kan bli skjebnesvangert i den avgjørende kampen mot Brann neste søndag.

Mer om oppgjøret og Vikings kamp for å unngå nedrykk får du på NRK Lokalen mandag morgen, på nrk.no/rogaland og i Rogalandsnytt  senere på kvelden.