NRK Meny
Normal

Viking-styreleder lover «snuoperasjon av dimensjoner»

Søndag kan Viking-nedrykket være et faktum. Styreleder Stig H. Christiansen er forberedt på ei krevende tid.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Vålerenga (1-7).

Med 18 poeng ligger Viking helt nederst på tabellen. Sjansen for å overleve i norsk fotballs øverste divisjon er ørliten og teoretisk. Sist søndag blei Viking slått 7–1 av Vålerenga, men det er «hope in hanging snore», som supporterklubben flagga.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Tung. Veldig tung, selvfølgelig. Tung og krevende, på mange måter, sier styreleder i Viking Fotball AS, Stig H. Christiansen, om uka som har gått etter at Stavanger klubben blei slått 7–1 av Vålerenga sist helg.

Med 18 poeng ligger Viking helt nederst på tabellen. Sjansen for å unngå direkte nedrykk er ørliten og teoretisk.

Ikke bare må Viking spille uavgjort mot eller vinne over Tromsø søndag. Sogndal må tape for Strømsgodset. Og etter det må Viking vinne de tre siste kampene.

Gjennom hele sesongen har Viking kun vunnet tre av sine kamper.

Så teoretisk er det at daglig leder Eirik W. Henningsen tidligere denne uka avslørte at han hadde to budsjetter: Ett for videre spill i eliteserien, og ett for nedrykk. Eliteseriebudsjettet la han bort etter Vålerenga-tapet.

Stig H. Christiansen, styreleder i Viking

Styreleder i Viking Fotball AS, Stig H. Christiansen.

Foto: NRK

«Et lite mirakel»

Christiansen vil likevel ikke si det høyt helt ennå: at klubben forbereder seg på å spille i nest øverste divisjon.

– Det synes jeg er litt tidlig. Vi må gjøre noen valg først, og legge et godt fundament. Det er det viktigste. Økonomisk og sportslig, sier han.

I sommer trodde de at plassen kunne berges, sier han. Nå må de ha det Christiansen kaller «et lite mirakel». Hva som gikk galt, vil han heller ikke peke på.

Vikings økonomi har lenge vært vanskelig. Et nedrykk gjør den enda vanskeligere. Inntektene vil bli bare halvparten av det de er nå.

– Det blir en snuoperasjon av dimensjoner i forhold til det klubben har vært vant til. Økonomisk vil jeg si det er dramatisk, sier han.

Vil ha detaljert plan for 2018

Han ser likevel framover, og sier de har planer for å bygge klubben opp igjen – uansett. Og det er like viktig å få klubben i økonomisk balanse som å eventuelt rykke opp igjen på første forsøk, mener styrelederen.

– Dette er veldig vondt og trist, men vi er der for og på grunn av publikum og de som støtter oss. Vi skal vi snu denne økonomien, og ha en god sportslig plan, i tide, slik at veit eksakt hva vi skal gjøre i de månedene mellom sesongene. Og så skal vi gjøre en kanonjobb neste år.

Styrelederen trekker fram at både FK-styret, AS-styret og det sportslige utvalget jobber sammen, og Viking tar imot råd fra «de mange engasjerte rundt dem». Tromsø-kampen søndag sier han følgende om:

– Den kampen gleder jeg meg til, og så håper jeg på en god opplevelse. Det blir spennende.