Hopp til innhold

Viking-spiss solgt til Bundesliga-klubb

Viking har solgt Suleiman Abdullahi (19) til 2. Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig.

Sarpsborg Viking
Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Interessen rundt spilleren har vært stor lenge, og nå er altså Suleiman Abdullahi (19) solgt. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Spillerkjøpet ble først bekreftet av Abdullahis agent Atta Aneke på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Ifølge avisen ligger totalrammen for avtalen på i underkant av 10 millioner kroner. Torsdag ble det klart at Viking satser på lokale talent for å redde klubbens skakkjørte økonomi. Spillersalg er også en del av de økonomiske tiltakene som skal redde klubben.

Suleiman undertegnet en 4 års kontrakt med Viking i februar 2015 etter å ha imponert på prøvespill, og fikk sin debut i eliteserien 6. april 2015.

Han fikk sin første nettkjenning mot Rosenborg 25. april. Spilleren noterte seg med åtte mål og fem målgivende igjennom 2015-sesongen. Suksessen førte også til oppmerksomhet fra større utenlandske klubber. Allerede i løpet av sin første sesong i klubben takket viking nei til et bud på mellom 10 og 15 millioner kroner fra en ukjent tysk klubb.

Viking . Molde

Vikings Suleiman Abdullahi i duell mot Joona Toivio under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Men nå er det altså bekreftet at spilleren er på vei bort fra Viking.

Suleiman har scoret fem mål etter 13 spilte kamper, og er for øyeblikket toppscorer i Viking.