Hopp til innhold

FKH-treneren: – Mer sannsynlig at Viking tar medalje i år

Det blei som venta jevnt i årets første lokaloppgjør mellom FK Haugesund og Viking, men Stavanger-laget trakk det lengste strået i treningskampen. – Det er større sjanse for at Viking tar medalje i år, mener FKH-treneren.

Viking vant mot FKH

Vegard Skjerve i duell med Vikings Jón Dadi Bödvarsson.

Foto: Erik Waage / NRK

Viking vant mot FKH

Viking-trener Kjell Jonevret i samtale med assistenttrener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Erik Waage / NRK

Tross OL-feberen i Norge, møtte rundt 1000 tilskuere opp til kampen mellom de to rogalandslagene i Randaberg Arena. Kampen endte 2–1 til Viking mot fjorårets bronselag.

– Det var en jevn og bra kamp, til å være i midten av februar. Det er kjekt å være tilbake, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

FKH tok ledelsen

Han måtte først se at FK Haugesund tok ledelsen tidlig i kampen. Etter fire minutter satte FKH-spiller Christian Gytkjær ballen i mål. Laget beholdt ledelsen til nesten halvspilt andreomgang.

Da satte Björn Sverrisson sitt første Viking-mål. Sju minutter senere gjorde Yann-Erik de Lanlay det samme.

– Det er jo en del følelser mellom disse to lagene. Det var tydelig at Haugesund ikke ville gi Viking noe gratis, sier Jonevret.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Viking vant mot FKH

Yann-Erik De Lanlay i duell mot FKH-målvakt Per Morten Kristiansen. Denne gang trakk FKH-målvakten det lengste strået, men Viking-spissen skåret til slutt seiersmålet.

Foto: Erik Waage / NRK

FKH-treneren tror mer på Viking-medalje

FKH tapte mot Viking

Jostein Grindhaug.

Foto: Erik Waage / NRK

Tross ekstra store forventninger, var også FKH-trener Jostein Grindhaug stort sett fornøyd etter dagens kamp.

– Jeg kan ikke si meg strålende fornøyd, siden vi tapte kampen. Men dette var faktisk det beste vi har gjort i oppkjøringa. Fram til i dag har vi vært mye mer middels, sier Grindhaug.

Han har lagt bak seg tidenes beste sesong for Haugesundslaget, etter at de i fjor sikra seg tredjeplass og bronse. Grindhaug vil likevel ikke at folk har forventninger om en like god, eller bedre, sesong.

– Vi blir nødt til å kjempe for hvert poeng. Det skal mye til for at Haugesund blir bedre enn i fjor. Jeg tror Viking har større forutsetninger for å kjempe om medalje, sier treneren.