Hopp til innhold

Viking-ansatte mister jobbene sine

Viking-ledelsen gjør umiddelbare grep for å redde klubbens økonomi etter nedrykket til 1. divisjon. Nå slanker klubben staben med flere ansatte.

GLissent på Viking stadion

I 2017 solgte Viking 5000 sesongkort. Neste år forventes det en betraktelig nedgang i salget av sesongkort. Nå gjør klubben grep for å møte den kommende inntektssvikten.

Foto: Thomas Ystrøm

Etter 28 glamorøse år i norsk eliteserie, må Viking bruke vinteren på å forberede seg til en helt ny hverdag. Rosenborg, Brann og Vålerenga er byttet ut med Levanger, Åsane og Ull/Kisa.

Det betyr i realiteten en inntektssvikt på mellom 15 og 20 millioner kroner, som kommer på toppen av de 20 millionene klubben allerede har kuttet de siste to årene.

Eirik Henningsen, Viking

Daglig leder Eirik Henningsen i Viking har tirsdag levert ut oppsigelse til fire ansatte i klubbens administrasjon.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– De siste årene har klubben levd på kredittkort. Det kan vi ikke fortsette med. Situasjonen har vært ekstremt krevende, uttalte daglig leder Eirik Henningsen til NRK i går.

Ansatte må gå

Nå jobber Viking-ledelsen knallhardt for å få på plass neste års budsjett. NRK erfarer at budsjettet vil lande på i underkant av 50 millioner kroner. I 2017 var budsjettet på 74,4 millioner kroner.

tomme ganger viking stadion

TOMME GANGER: Det blir bedre plass i gangene på Viking stadion fremover. I dag fikk fire ansatte i administrasjonen beskjed om at jobbene deres forsvinner.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Mandag kunne NRK fortelle om Vikings nye hverdag med spillerflukt, nye budsjettkutt og hyppigere bussturer. Klubben har allerede startet nedskjæringene.

Henningsen bekrefter tirsdag at klubben slanker staben med fire ansatte på administrasjonssiden.

– Vi har jobbet med dette lenge. Nå er nedrykket et faktum, og da kommer vi ikke utenom en ytterligere bemanningsreduksjon. I dag har jeg hatt den tunge oppgaven med å levere fire oppsigelser, sier Henningsen til NRK.

– Fryktelig trist

De fire stillingene som kuttes fordeles på 3,5 årsverk. Det betyr at Viking sitter igjen med fem personer i administrasjonen.

– Det er fryktelig trist. Det er økonomien som styrer, og den må vi få orden på. Dette er dessverre konsekvensen.

Én av de rammede er klubblegenden Svein Fjælberg. Han har den siste tiden vært samfunnsansvarlig i klubben. Henningsen opplyser at Viking jobber med å finne en rolle til Fjælberg i klubbens sportsavdeling.

Kvesser sparekniven

Viking-ledelsen har også tatt frem sparekniven på flere områder. Et av disse er klubbens reiseutgifter, som skal halveres fra to millioner til én million. Det betyr flere bussturer for klubbens A-lag, B-lag, juniorlag og gutter 16-lag.

– Vi skal ned mellom 15 og 20 millioner kroner, etter nettopp å ha kuttet 20 millioner kroner i budsjettet. Det er klart at dette vil påvirke all virksomhet Viking driver i Jåttåvågen, sier Henningsen.

Klubben jobber med å lande et budsjett som vil bli forelagt aksjonærene på et kommende aksjonærmøte i midten av november. Da vil alle kuttplanene bli offentliggjort.

Laster innhold, vennligst vent..