Jonevret: – En herlig seier

Viking-treneren var svært fornøyd etter at de tok med seg alle poengene fra rogalandsderbyet i Haugesund.

De Lanaly

Vikings Yann-Erik de Lanlay gjør 1–0 i eliteseriekampen i fotball mellom Haugesund og Viking onsdag.

Det var Vikings første seier i Haugesund siden 1998.

– Det var bra forsvarsspill stort sett hele kampen, og jeg er veldig fornøyd med andre omgang. Men jeg har jo ikke blitt mindre grå i håret, for det var jobbing hele veien. Men det er var en herlig seier, den var viktig, sa Kjell Jonevret til NRK etter kampen.

Kjell Jonevret

Viking-trener Kjell Jonevret var godt fornøyd med seieren.

Yann-Erik de Lanlay scoret tidlig i 1. omgang, mens Jón Dadi Bödvarsson gjorde 2–0 like før slutt.

Viking har nå 13 poeng. Stavanger-laget har tatt 10 poeng på sine fire siste kamper.

Jostein Grindhaugs mannskap blir liggende med sine åtte poeng på åtte kamper.

– Ingen opptur resultatmessing, men prestasjonsmessig er det den beste kampen vi har gjort så langt i sesongen, mener Grindhaug.

Viking ville mest

Kampen startet i et stort tempo, og det var to ivrige lag som var i aksjon. Det var gått ni minutter da kampens første mål kom. Veton Berisha presset David Myrestam nede ved cornerflagget. Han vant ballen og passet til Steinthor Thorsteinsson, som satte fart mot mål. Han fikk lagt ballen ut i 45 grader, og Yann-Erik de Lanlay hadde bare å bredside den i mål.

Den fartsfylte kampen bar etter hvert preg av den sterke vinden. Haugesund hadde en del gode muligheter, men enten ryddet Viking-forsvaret unna eller så var avslutningene rett og slett for dårlige.

Viking på sin side fikk noen gode kontringsmuligheter som ikke gikk helt hjem.

Taktikken lyktes

Taktikken fra Kjell Jonevret var klar etter pausen. Han håpet at spillerne ville forsøke å holde ballen langs bakken og ikke spille så mye langt i den kraftige vinden.

Lagets taktikk lyktes. Viking kunne spille noe enklere og viste dessuten solid forsvarsspill. Makthar Thiounes gode pasningsfot var god å ha for Viking.

Hans erstatter Magne Hoseth var heller ikke helt borte da han fant islendingen Bödvarsson på bakre stolpe med et utsøkt frispark. Dermed ble det tomålsseier.