Viking kan få kunstgress neste år – med kommunens hjelp

Høyretopp i Stavanger, John Peter Hernes, mener kommunen bør bli med på et spleiselag for å legge kunstgress på Viking stadion. Viking takker og bukker.

GLissent på Viking stadion
Foto: Thomas Ystrøm

– Viking fotball har i flere år ønsket å legge om fra naturgress til kunstgress, sier daglig leder i Viking Fotball, Eirik Henningsen.

Økonomien i klubben har imidlertid vært stram, og derfor har det foreløpig bare blitt med ønsker og drømmer. Men nå kan det komme inn hjelp fra sidelinjen.

Spleiselag

Viking er et av få lag som fortsatt spiller på naturgress i Eliteserien. Fra neste år kan dette endre seg, og da tenker man ikke bare på lagets usikre eliteseriestatus.

Høyres gruppeleder i Stavanger, John Peter Hernes sier han personlig synes det vil være en god ide med kunstgress og mener kommunen kan bli med på et spleiselag for å legge kunstgress på Viking stadion og treningsfeltet som hører til.

John Peter Hernes

Mener kunstgress er en god ide på Viking stadion fordi stadion utnyttes altfor lite i dag og er dyr å drive.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Men:

– Det å få lagt et kunstgress, gjerne med et kommunalt bidrag, kan være positivt. Da må man imidlertid få mye mer utnyttelse og det må være et anlegg som brukes av flere enn bare Viking, sier Hernes.

– Vil de andre politikerne bli med på dette da?

– Jeg oppfatter at alle er positive til å bidra til å finne en løsning.

Kapasiteten på treningsfelt i kommunen er totalt sprengt og både Hernes og Henningsen mener at dersom kunstgress blir en realitet vil det føre at flere kan bruke stadion enn det som gjøres i dag.

Viktig

Eirik W. Henningsen

Ønsker at Viking stadion skal bli byens storstue som åpner for at langt flere kan spille og trene på en ny kunstgressbane.

Foto: Vetle Jåsund/NRK

– Det vil være til stor betydning for hele regionen, sier Henningsen

Han tror dette kan bidra til utvikling av nye talenter og at Viking stadion blir åpnet for «folket» og blir hele byens storstue i større grad enn i dag.

Henningsen håper en kunstgressbane kan være klar til neste år.

– Et forsiktig anslag for økte inntekter kun på hovedbanen er tre millioner, sier han.

Og det er penger som trengs i Viking.