Viking bekrefter Bohinen-interesse

Fire kandidater står igjen på Vikings liste over aktuelle trenere. Sandefjord-trener Lars Bohinen skal være den heteste kandidaten til den ledige trenerjobben.

Stig Christiansen er styreleder i Viking Fotball AS

AKTUELL: Lars Bohinen er aktuell som ny Viking-trener, bekrefter styreleder i Viking Fotball AS, Stig Christiansen.

Styreleder i Viking Fotball AS, Stig Christiansen, bekrefter til NRK at Lars Bohinen er aktuell som ny Viking-trener, men han ønsker ikke å uttale om Sandefjord-treneren er øverst på listen.

48-åringen har ett år igjen av kontrakten med eliteserielaget Sandefjord. Den tidligere landslagsspilleren spilte selv i Viking i 1990 under trenerlegenden Benny Lennartsson.

– Vi kan ha en ny trener på plass ganske fort, men vi er ikke helt i mål enda, sier daglig leder i Viking FK, Eirik W. Henningsen.

Møter i forrige uke

Stig Christiansen

– Vi er veldig nærme å vite hvem den nye treneren blir, sier styreleder i Viking Fotball AS, Stig Christiansen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Stavanger Aftenblad meldte tirsdag at Lars Bohinen er høyaktuell som ny Viking-trener. NRK vet at det har vært møtevirksomhet mellom Viking og Sandefjord-trenerens agent i forrige uke.

I tillegg til Bohinen skal to andre norske trenere og en engelsk trener stå på Vikings trenerliste. Engelskmannen på listen var på besøk i Stavanger forrige uke for å bli bedre kjent med Viking-ledelsen.

NRK får bekreftet av tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal at han ikke er blant de to norske trenerne på Vikings liste.

Kan bli offentliggjort torsdag

Torsdag skal det avholdes en ekstraordinær generalforsamling for aksjonærene i Viking Fotball AS. Der vil styret i aksjeselskapet spør aksjonærene om å gi klubben mellom 15 til 30 millioner kroner i friske midler til en emisjon.

Eirik Henningsen

NÆRME: – Vi kan ha en ny trener på plass ganske fort, sier daglig leder i Viking FK, Eirik W. Henningsen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

På spørsmål hva styret vil si om aksjonærene krever å få vite hvem den nye treneren er, svarer Christiansen følgende:

– Hvis vi må si hvem den nye treneren er, så må vi gjøre det. Vi er veldig nærme å vite hvem den nye treneren blir.

Ønsker Bohinen

De gamle Viking-legendene Anbjørn Ekeland og Arne Johannesen reagerer positivt på nyheten om at Bohinen er aktuell som ny Viking-trener.

– Viss det stemmer, så kan jeg gå god for Bohinen. Jeg synes han har et brukbart navn, sier Ekeland.

– Jeg synes det er et ok valg. Han har tatt lag fra 1. divisjon til Eliteserien tidligere, legger Johannesen til.

Bohinen overtok jobben i Sandefjord før 2014-sesongen. Han har to opprykk og ett nedrykk på samvittigheten. Mot alle odds reddet klubben plassen i Eliteserien denne sesongen.

NRK har prøvd å få en kommentar fra Lars Bohinen, uten hell. I slutten av november la Bohinen ut denne meldingen på Twitter fra tiden i Viking:

Laster Twitter-innhold