Han vil få Viking tilbake på europeisk nivå

Ian Burchnall er ansatt som ny assistent-trener i Viking.

Ian Burchnall

Ian Burchnall håper at han kan bidra til å føre Viking tilbake til spill på Europa-nivå

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Når du jobber med fotball i England, er det fem, seks norske klubber du kjenner. Viking er en av dem. For meg er Viking et storlag.

Det sier Ian Burchnall (31) som onsdag ble presentert som ny assistenttrener i Viking.

Vikings nye assistent-trener har de siste to sesongene vært høyre hånd for Brian Deane i Sarpsborg08.

Les også: Burchnall var ønsket med videre i Sarpsborg

– For meg er det å komme til Viking en stor mulighet, og et stort steg fremover. Etter å ha snakket med Kjell og Arne, har jeg gode følelser for klubben.

Ian Burchnall

Ian Burchnall er ansatt som ny assistent-trener i Viking.

Foto: Anders Fehn / NRK

Det sa Burchnall på pressekonferansen sammen med Viking-direktør Arne Larsen Økland og Viking-trener Kjell Jonevret onsdag formiddag.

– Kjennes veldig bra

Kjell Jonevret, som har vært uten assistent siden Kåre Ingebrigtsen dro til Rosenborg i sommer, gleder seg til å få hjelp på treningsfeltet.

– Dette kjennes veldig bra. Vi tror at Ian passer godt inn med oss som allerede er der. Sammen skal vi nok få «ordning på» et bra Viking-lag i tiden fremover, sa Jonevret.

Viking-treneren legger vekt på at Burchnall er ung og ambisiøs, og at han har lang erfaring med spillerutvikling. den nye assistenttreneren har en lang CV som inneholder navnet på mange engelske engelske klubber.

Les også: Burchnall var ønsket med videre i Sarpsborg

– Ian var Brian Deane sin sjef i Leeds. Da Brian fikk tilbudet om å trene Sarpsborg, tok han med seg Ian dit. Han har lang erfaring på tross av sin unge alder.

Jonevret beskriver sin nye makker som en Duracell-kanin, og mener at det nå skal arbeides hardt og mye på treningsfeltet.

– Vi står ganske nær hverandre i synet på fotball. Det skal bli veldig spennende, sier han.

Kjell Jonevret

Viking-trener Kjell Jonevret beskriver sin nye makker som en Duracell-kanin, og mener at det nå skal arbeides hardt og mye på treningsfeltet.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Nå skal Jonevret fortelle Burchnall om hvilke nye spillere Viking ser på, og hvordan laget skal kunne se ut i 2015.

– Så skal jeg forhøre meg litt om hva slags inntrykk han har, om han har noen synspunkter. Kanskje han har en vinkel som ikke vi har tenkt på, sier Jonevret.

Vil føre Viking tilbake til europa-nivå

– Viking er en av de største klubbene i Norge. De har ambisjoner om å spille i Europa hvert år. For meg er det viktig at klubben ønsker suksess. Jeg ser på størrelsen på byen, og tilhengerskaren her. Jeg synes det ser veldig bra ut, sier Burchnall til NRK.

Engelskmannen trives utmerket i eliteserien, og håper på suksess med Viking.

– Jeg håper å tilføre trener-teamet noe som kan gi suksess for klubben. For meg har Viking alltid representert en klubb som spiller på europeisk nivå. Jeg vil gjerne bidra til å få klubben tilbake til det nivået, sier Burchnall.