VIKING – RBK: Generalprøven

Viking slo Rosenborg 3-2 i sesongens siste treningskamp.

Rosenborg mot Viking

Rosenborg - Viking 6.januar 2008.

Etter å ha ligget under i store deler av andre omgang klarte Viking å snu kampen fra 0-2 til 3-2 på kun 8 minutter!

Målene

• 53 min: 0-1! Bakenga header i mål for RBK etter en corner.
  • 57 min: 0-2! Trond Olsen blir spilt igjennom og setter ballen i mål.
  • 82 min: 1-2! Nevland setter ballen i mål etter corner fra Bertelsen.
  • 85 min: 2-2! Sokolowski setter retur i mål etter skudd fra Nisja.
  • 90 min: 3-2! Birkis Bjarnason setter inn 3-2 via stolpen.

Åge Hareide: –Vi må heve oss!

Vikingtrener Åge Hareide mener laget viste enorm vilje og styrke i den siste 10 minuttene, men at de første 80 var det dårligste han har sett siden før La Manga.

Se intervjuet med Hareide her

Video Åge Hareide

Historie

Viking og Rosenborg har møttes i siste treningskamp seks ganger siden 2003.

Rosenborg vant i 2003, 2004 og 2009. I 2005 vant Viking 2-0, mens det endte uavgjort i 2008.

Oppgjørene blir ofte målrike, siden 2003 har det blitt scoret 4,33 mål i snitt når de to rivalene møtes før seriestart.