Vidar skal til Ullevaal

Lassa-klubben skal reise til hovedstaden, og møte Kjetil Rekdals Vålerenga i neste runde i cupen.

Andreas Westlye

JUBLET MOT VIKING: Andreas Westlye scoret et av målene mot Viking i forrige runde. Nå skal han bryne seg mot Christian Grindheim og resten av Vålerengas mannskap.

Foto: Erik Waage / NRK

Det var knyttet stor spenning til hvem Vidar skulle få i dagens trekning. Vidar har så langt i cupen slått ut både Bryne (på straffer) og Viking (2-1) hjemme på Lassa.

– Dette blir en opplevelse. Nå kommer vi jo til Ullevaal, uansett, sier en fornøyd trener Gaute Johannessen, etter at trekninga var klar.

Håper på ny cupskrell

– Vi håper å bli årets cup-askeladd. Det er alltid en mulighet der. Vi trodde gjerne ikke vi skulle slå Viking, men mye løye kan skje i en fotballkamp. Cup er cup, og for flere av våre gutter blir det den største kampen i karrierene deres, sier Johannessen.

– Vi har møtt Vålerenga på Ullevaal i cupen. Det var i år 2000, og da fikk vi bank. Det får vi ni av ti ganger, så vi får håpe at dette er den tiende gangen. Vi håper på mellom 50 og 200 i bortesvingen på Ullevaal, inkludert kjente i Oslo, sier klubbveteran og ildsjel Dag Olsen.

Vålerenga slo Vidar 6-0 i oppgjøret på Ullevaal i 2000. Trener Kjetil Rekdal spilte på midtbanen for Vålerenga i oppgjøret.

Har spilt med Rekdal

Trener Johanessen har en forhistorie med Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

– Jeg var med i en juniorlandslagstropp for lenge, lenge siden. Vi skulle spille kamp i det tidligere Jugoslavia, og da var Rekdal med, selv om han var yngre enn resten av troppen, sier Johannessen.

– Så jeg får vel si takk for sist, når vi møtes på Ullevaal. Han har hatt noen fotballopplevelser siden den gang, så det spørs om han husker det.

Ulf og FKH må også reise

Sandnes Ulf fikk ingen enkel trekning, og skal til Sandefjord i sin 4.runde-kamp.

Sandefjord er nummer tre så langt i årets 1.divisjon, med Sandnes Ulf like bak, på en femte plass.

FKH møter eliteseriekollega Bodø/Glimt på Aspmyra. FKH vant 4-3 i Bodø, da lagene møttes i eliteserien for noen uker siden.

Kampene spilles 25.mai.