Hopp til innhold

Verste ulykkesdag på lenge

Fredag ettermiddag tikket det inn den ene meldingen etter den andre om biler som hadde kollidert på E39. På under to timer meldte politiet om hele fire trafikkuhell.

kollisjon

Fredag ettermiddag var virkelig dagen for trafikkulykker på E39 mellom Stavanger og Sandnes.

Foto: Heidi Karin Gilje Skog

– Det er ikke vanlig med såpass mange trafikkuhell på så kort tid, for å si det sånn. Det var unormalt mange, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen ved Sør-Vest politidistrikt.

Det var stor helgeutfart fredag ettermiddag, og på E39 mellom Stavanger og Sandes resulterte dette i at flere biler ble involvert i fire forskjellige trafikkuhell.

– Jeg tror det skyldes en kombinasjon av lav sol og uoppmerksomme og ukonsentrerte sjåfører, sier Bjørnsen.

Trafikkuhell på motorveien

Trafikkulykkene skapte mye kø både i sør- og nordgående retning.

Foto: Erik Waage / NRK

Flere trengte bilberging

Klokken 14.10 fikk politiet melding om et trafikkuhell ved Møller bil på Forus i sørgående retning. Tre biler var involvert i uhellet, som medførte lange køer sørover. To av bilene trengte bilberging.

Klokken 14.30 kolliderte fire nye biler på E39, og kun drøye ti minutter senere kom meldingen om et tredje trafikkuhell ved Auglendstunnelen i sørgående retning. Tre biler kolliderte først, før to andre biler var uoppmerksomme og kolliderte like bak. Tre av bilene trengte bilberging.

Det fjerde og siste uhellet skjedde da en politibil bremset ned farten for å se etter to biler som sto i veiskulderen. Da politibilen sakket farten, ble den kjørt på bakfra av en annen uoppmerksom sjåfør. Uhellet skal ha skjedd like ved Diagonalen klokken 15.55.

Trafikkuhell på motorveien

Flere biler ble såpass skadet at de hadde behov for bilberging.

Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Ingen personskader

Trafikkuhellene medførte ingen personskader, og ingen av de involverte ble fraktet til legevakten. To personer ble sjekket av lege på stedet, uten at det ble rapportert om noen skader.

– Politiet oppfordrer alle som skal ut og kjøre i dag til å være oppmerksomme og følge med på trafikken foran seg, sier Bjørnsen.

Klokken 16.30 kunne politiet fortelle at trafikken gikk greit i begge retninger på E39.